RGZ: Novi Sad drugi u Srbiji po visini prosečne cene kvadrata

RGZ: Novi Sad drugi u Srbiji po visini prosečne cene kvadrata

Najskuplji kvadratni metar 2019. godine koštao je 8.683 evra na ekskluzivnoj lokaciji "Beograd na vodi" i stan je prodat za 1.320.000 evra.

Načelnica Odeljenja za procenu i vođenje vrednosti nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda Ana Đurković kaže za Radio-televiziju Srbije da su stanovi u 2019. godini bili najtraženiji na tržištu nepokretnosti, kao i da cene stanova rastu, ali ne rastu svuda isto.

Najskuplji kvadratni metar 2019. godine koštao je 8.683 evra u "Beogradu na vodi", ali Đurkovićeva navodi i da je Vračar tradicionalno lokacija na kojoj su cene visoke, kao i da se sve više vidi porast cena nepokretnosti na Novom Beogradu.

Kada je reč o gradovima širom Srbije, u Boru je najniža srednja cena od 305 evra po kvadratu i nema prodaje stanova u novogradnji, što znači da je to tržište nerazvijeno.

Novi Sad je iza Beograda prvi po visini prosečne cene kvadrata – 1.100 evra je prosečna cena u starogradnji, a u novogradnji 1.200 evra.

Đurković za republički javni servis ističe da i cene kvadrata po gradovima dokazuju da je novogradnja u ekspanziji, jer su cene kvadrata u novogradnji svuda više.

Što se tiče cene kvadrata garažnih mesta, najskuplja su na Vračaru i iznosi 2.727 evra po kvadratu, a garaža u Novom Sadu u Pupinovoj palati je prodata za jednu od najvećih cena.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan