RGZ: Podneta krivična prijava protiv predstavnika sindikata i komore

RGZ: Podneta krivična prijava protiv predstavnika sindikata i komore

Republički geodetski zavod (RGZ) podneo je krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv predsednika Javnobeležničke komore Srbije Srbislava Cvejića, predsednice Advokatske komore Srbije Jasmine Milutinović, predstavnice Jedinstvene organizacije sindikata u Republičkom geodetskom zavodu Dijane Konstantinović, predstavnika sindikata Nezavisnost u Republičkom geodetskom zavodu Zorana Blagojevića i predstavnika Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije u Republičkom geodetskom zavodu Stevana Todorova, objavio je RGZ.

Krivična prijava je podneta zbog osnovane sumnje da su u dužem vremenskom periodu koordinisanim opstrukcijama na napore države za reformu sistema upravljanja nepokretnostima, uradili niz krivičnih dela protiv RGZ. Cilj njihovih aktivnosti su ugrožavanje integriteta institucije, urušavanja državnog sistema katastra nepokretnosti i opstruisanje projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji" koji se sprovodi uz podršku Svetske banke – piše u saopštenju, a prenosi portal Nova ekonomija.

Republički geodetski zavod je institucija čije su usluge određene kao usluge od posebnog značaja za odbranu Srbije i od opšteg interesa, zbog čega su, kako se navodi u saopštenju, bili primorani da pokrenu postupak zaštite i odbrane integriteta institucije.

Da podsetimo, pritisak na radnike u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) i suspendovanje tri predsednika sindikata počelo je nakon hakerskog napada na katastar nepokretnosti.

Katastar nepokretnosti je prestao da radi 14. juna zbog navodnog hakerskog napada. Republički geodetski zavod, saopštio je da je Zavod od ponedeljka (20. juna) počeo sa postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa neophodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti.

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) dobili su dopis od direktora u kojem piše da zaposleni ne smeju usmeno da komuniciraju sa strankama bez odobrenja rukovodioca katastra i da je potrebno da građani moraju da imaju zakazan termin da bi došli na šalter u katastar nepokretnosti.

Predstavnici sindikata su ranije ocenili da je pritisak RGZ "najoštriji oblik šikaniranja" za javno izgovorenu reč, da neće biti zastrašeni, a sindikat će zaštititi svoje članove putem međunarodnih organizacija.

Ceo tekst možete pročitati preko ovog linka sa portala Novaekonomija.rs.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sunce lebovo

  pre 146 dana i 10 sati

  Sad, osim neinformisanja naroda o bitnim stvarima kao što su izveštaji samog Fajzera o svojim vakcinama i neplodnosti muškaraca, uticaju na slabljenje srca, sad osim cenzure i maksimalnog ćutanja imamo i kažnjavanje za komunikaciju. Pored živog zakona o informacijama od javnog značaja.
  I onda se neko pita zašto narod neće braniti ovu državu, uskoro.

  Oceni komentar:
  0
  4