RIK: Koalicija DSS-Dveri ispod cenzusa

RIK: Koalicija DSS-Dveri ispod cenzusa

Koalicija Dveri-DSS se nalazi ispod cenzusa sa 4,99 odsto glasova prema poslednjim podacima koje je objavio RIK, a na osnovu obrađenih 99,82 biračkih mesta.

Koalicija SDS-LDP-LSV ostala je iznad crte za ulazak u parlament sa 5,02.

Kako je saopštio direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, prema tim podacima, lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, SPS 10,96 odsto, SRS 8,11 odsto, DS 6,03 odsto, a pokret "Dosta je bilo" 6,03 odsto. SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, a Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

U trenutku čitanja reultata lider Dveri Boško Obradović je sa galerije predsednika RIK-a Dejana Ðurđevića pitao da li ga je sramota i sme LI da pročita rezultate i da li sme "pred narod", na šta mu je Ðurđević odgovorio da ne vrši pritisak. Došlo je i do koškanja u sali, a Đurđević i Kovačević su napustili prostorije RIK.

Đurđević je kasnije rekao da je u pitanju kulminacija pritisaka koje trpi RIK, kao i da je slučaj prijavljen policiji. Ranije, tokom još jednog maratonskog dana u RIK i petočasovnog izjašnjavanja, donete su odluke o 99 mesta sa "teškim greškama". RIK je naime odlučila da anulira rezultate sa 10 biračkih mesta, dok je u preostalim slučajevima verifikovala rezultate glasanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje JGSP "Novi Sad" raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana matičar novi sad novosadsko porodilište novorođenčad bebe novosađani servisne informacije novi sad elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez struje JKP Vodovod i kanalizacija Petrovaradin Isključenje struje raspored sahrana novi sad jkp lisje horoskop klisa izmena režima saobraćaja isključenje vode horoskopski znaci bez vode betanija sahrane novi sad Spens novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije