"Riznica ukusa Vojvodine" u sredu pred Beograđanima

"Riznica ukusa Vojvodine" u sredu pred Beograđanima

Panel diskusija pod nazivom "Riznica ukusa Vojvodine" – promocija istoimenog projekta i brošure – biće održana 16. oktobra u okviru gastronomsko-turističke manifestacije "Dani Vojvodine u Beogradu", u organizaciji DDOR osiguranja i Turističke organizacije Vojvodine.

Mesto održavanja je Hotel "Metropol Palace", Bulevar Kralja Aleksandra 69, a promocija će trajati od 14 do 16 časova

Učesnici diskusije biće dr Nataša Pavlović (direktor Turističke organizacije Vojvodine), dr Đorđo Markeđani (predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja), dr Predrag Ikonić (naučni saradnik na Univerzitetu u Novom Sadu, Naučni institut za prehrambene tehnologije) i Bjađo Karano iz Udruženja konviviuma “Slow food” Srbija. 

Izdavači brošure i pokretači ovog perspektivnog projekta, čiji je cilj da na specifičan način predstavi ukuse, tradicije, strasti i znanja koja čuvaju i nude proizvođači tipične vojvođanske hrane, su DDOR osiguranje i Udruženje konviviuma "Slow Food“ u Srbiji.

Prisutni će biti u prilici da probaju autohtone vojvođanske specijaliteti koji su detaljno predstavljeni  i u publikaciji “Riznica ukusa Vojvodine”: "But & Co Laćarak" – proizvođači sremske šunke, kobasice, kulena; Udruženje žena "Dolovke", Pančevo – vojvođanske štrudle; Fruškogorski med “Jovan Živanović” Novi Sad. Vinarija “Zvonko Bogdan”, Vinarija “Bahus”, Vinarija “Tonković”, Vinarija “Tatalović”, Vinarija “Benišek”, “Vila Majur”.


Inače, "Dani Vojvodine u Beogradu" su tradicionalna manifestacija koja se održava  sedmu godinu zaredom, ovaj put sa dodatnim i raznovrsnijim sadržajem. Novinu predstavlja takmičenje u kuvanju riblje čorbe, prvog dana manifestacije, čiji je domaćin restoran "Velika Skadarlija". Svoje umeće u pripremanju prepoznatljivog vojvođanskog specijaliteta pokazaće osam novinarskih parova.

Na štandovima ispred restorana 15. i 16. oktobra u periodu od 11 do 19 časova biće predstavljena celokupna turistička ponuda Vojvodine, uz lokalne turističke organizacije i brojne privrednike, sa područja Vojvodine. Posetioci će imati priliku da probaju autentične vojvođanske ukuse.


Promotivni tekst

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan