Robotičari sa FTN osvojili drugo i treće mesto u Francuskoj (FOTO)

Robotičari sa FTN osvojili drugo i treće mesto u Francuskoj (FOTO)

Studenti Fakulteta tehničkih nauka na evropskom prvenstvu u robotici "Eurobot" u Parizu osvojili su drugo i treće mesto. Ekipa MBS je drugoplasirana, a studenti okupljeni u tim M41+ osvojili su treće mesto. Prvoplasirana je ekipa iz Pariza – RCVA. 

To je najveći uspeh studenata ovog novosadskog fakulteta otkako učestvuju na "Eurobotu". 

Na takmičenju je učestvovalo 18 zemalja, a ukupno 33 tima je prošlo homologaciju i obezbedilo učešće na takmičenju. Treći tim studenata sa Fakulteta tehničkih nauka - Memristor zauzeo je deveto mesto.  
 

Studenti Fakulteta tehničkih nauka već 15 godina u nizu predstavljaju Srbiju na takmičenju Eurobot, a do sada najveći uspeh je bilo osvajanje trećeg mesta 2009. godine, a 2012. trećeg i četvrtog mesta.

Studenti koji su predstavljali Srbiju na Eurobot takmičenju su sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment i Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije Fakulteta tehničkih nauka.

Prethodno su obezbeđena sredstva u visini od 4.000 evra za troškove puta, a nedostajući novac dali su Fakultet tehničkih nauka (2.000 evra), Rektorat (750 evra), a nekoliko kompanija i fondacija ostatak sredstava. 

Podsetimo, odlazak tri ekipe Fakulteta tehničkih nauka na takmičenje bio je pod znakom pitanja jer nisu imali dovoljno novaca za učešće srpskog tima na "Eurobotu". I pored materijalnih problema, studenti FTN su se redovno pripremili da se takmiče sa evropskim kolegama čiji budžeti za robote nisu ispod 10.000 evra.

 
Na evropskom takmičenju robotike predstavnici Srbije su učestvovali već 16 puta i uvek su imali zapažen uspeh.
Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan