Roditelji nastradalih u "Kontrastu" traže proveru rada nadležnih zbog oslobađanja načelnice inspekcije

Roditelji nastradalih u "Kontrastu" traže proveru rada nadležnih zbog oslobađanja načelnice inspekcije

Vrhovni kasacioni sud nije našao povrede zakona u oslobađajućoj presudi Osnovnog i Višeg suda u Novom Sadu, a povodom oslobađajuće presude načelnici Turističke inspekcije Radoslave Rončević u slučaju "Kontrast".

Kako piše "Blic", u Osnovnom sudu saopštili su da je zahtevom za zaštitu zakonitosti Republički javni tužilac tražio od Vrhovnog kasacionog suda da ispita da li je u krivičnom postupku u kom je pravnosnažno oslobođena Radoslava Rončević bilo povrede zakona.

Osnovni sud je prošle godine oslobodio načelnicu Turističke inspekcije Radoslavu Rončević optužbe u vezi s tragičnim požarom u diskoteci "Kontrast", da je pribavila korist zakupcu tog lokala Slaviši Stankoviću u vidu nesmetanog rada.
 

Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović, kaže za "Blic" da u pravosuđu rade ljudi koji štite jedni druge, te da će roditelji nastradalih u diskoteci "Kontrast" tražiti da se formira anketni odbor za proveru i kontrolu svih predmeta krivičnih prijava zločina u toj diskoteci i da se formira regulatorno telo koje će se baviti nadziranjem i kontrolom samostalnosti rada tužilaca i sudija.

- Ogorčeni smo na hajdučiju pravosuđa u celini. Oni svi rade šta hoće i krajnje je vreme da neko krene da kontroliše njihov rad, kao što je to slučaj u civilizovanim zemljama – kazao je Miladinović.

Da podsetimo, načelnica Turističke inspekcije teretila se da je postupala suprotno Zakonom o turizmu i Pravilnikom o tehničkim, odnosno sanitarno-higijenskim uslovima za opremanje ugostiteljskih objekata. Sud je zaključio da Rončević ni jednim propisom nije bila u obavezi da uputi inspektore na lokaciju, niti da ona sama dođe u inspekciju, zbog čega nije ni prekoračila službenu dužnost.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan