Roditelji u Novom Sadu za zabranu večernjih izlazaka dece

Roditelji u Novom Sadu za zabranu večernjih izlazaka dece

Savet roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada podržao je predlog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama.

Predloženo je da se mlađima od 16 godina zabrani da bez pratnje punoletne osobe koja za njih odgovara zimi budu van kuće posle 22 časa, a tokom leta posle ponoći.

Savet je u saopštenju podržao i predlog da se maloletnicima zabrani ulazak u ugostiteljske objekte nakon 22 časa. 

Roditelji su podržali mere za borbu protiv narkomanije i alkoholizma kod mladih, po "Islandskom modelu", koje je predložilo Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu, prenosi B 92.  

- Apelujemo na Grad da predložene mere usvoji i detaljno razradi, pri čemu posebno treba da se vodi računa da se deci prvo ponudi alternativa – piše u saopštenju. 

Roditelji tako predlažu "da se obavežu škole da obezbede besplatno bavljenje sportom učenicima svih uzrasta, obavezna takmičenja u svim sportskim disciplinama između škola, da organizuju vannastavne aktivnosti u vidu radionica u kojima će ispoljiti svoju kreativnost, da deo nastave izvode u prirodi i da organizuju obuku svih roditelja o problemu narkomanije i alkoholizma". 

Savet roditelja je od gradskih vlasti zatražio i da obezbede deci kolektivne posete muzejima i drugim ustanovama kulture. 

Na konstitutivnoj sednici Opštinskog saveta roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada za tekuću školsku godinu, u sredu je za predsednicu izabrana Jelena Desnica, a Dragana Ćorić za njenu zamenicu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane betanija isključenje vode novorođenčad novosađani servisne informacije bez vode raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza gradsko groblje restorani novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje bebe horoskop RHMZ raspored sahrana novi sad elektrovojvodina Isključenje struje isključenja struje novosadsko porodilište jkp novosadska toplana matičar novi sad servisne informacije novi sad jkp lisje Vreme u Novom Sadu