Roditelji u Novom Sadu za zabranu večernjih izlazaka dece

Roditelji u Novom Sadu za zabranu večernjih izlazaka dece

Savet roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada podržao je predlog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama.

Predloženo je da se mlađima od 16 godina zabrani da bez pratnje punoletne osobe koja za njih odgovara zimi budu van kuće posle 22 časa, a tokom leta posle ponoći.

Savet je u saopštenju podržao i predlog da se maloletnicima zabrani ulazak u ugostiteljske objekte nakon 22 časa. 

Roditelji su podržali mere za borbu protiv narkomanije i alkoholizma kod mladih, po "Islandskom modelu", koje je predložilo Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu, prenosi B 92.  

- Apelujemo na Grad da predložene mere usvoji i detaljno razradi, pri čemu posebno treba da se vodi računa da se deci prvo ponudi alternativa – piše u saopštenju. 

Roditelji tako predlažu "da se obavežu škole da obezbede besplatno bavljenje sportom učenicima svih uzrasta, obavezna takmičenja u svim sportskim disciplinama između škola, da organizuju vannastavne aktivnosti u vidu radionica u kojima će ispoljiti svoju kreativnost, da deo nastave izvode u prirodi i da organizuju obuku svih roditelja o problemu narkomanije i alkoholizma". 

Savet roditelja je od gradskih vlasti zatražio i da obezbede deci kolektivne posete muzejima i drugim ustanovama kulture. 

Na konstitutivnoj sednici Opštinskog saveta roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada za tekuću školsku godinu, u sredu je za predsednicu izabrana Jelena Desnica, a Dragana Ćorić za njenu zamenicu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje servisne informacije novi sad servisne informacije novosadsko porodilište isključenja struje intervju raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija novosađani bez vode bebe matičar novi sad bez struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad detelinara Isključenje struje novosadska policija novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina snp JGSP "Novi Sad" betanija izmena režima saobraćaja isključenje vode Spens klisa raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana