Rok za prodaju Luke Novi Sad produžen do 21. novembra

Rok za prodaju Luke Novi Sad produžen do 21. novembra

Ministarstvo privrede Srbije produžilo je do 21. novembra rok za dostavljanje prijava za kupovinu 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad.

Zahtev za otkup prodajne dokumentacije produžen je do 14. novembra, a otvaranje koverata sa ponudama zakazano je za 23. novembra ove godine, objavilo je Ministarstvo.

Pravo učešća na tenderu za kupovinu Luke po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra, imaju firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu i koje se prošle godine imale prihod od najmanje 30 miliona evra.

Takođe, uslov je i da su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od 1,4 miliona tona.

Raniji rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu bio je 22. oktobar, a otvaranje ponuda bilo je zakazano za 24. oktobar.

Luka Novi Sad jedina je luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona.

Nivo ulaganja u Luku "Novi Sad" posle njene privatizacije premašiće 14 miliona evra, ocenio je ranije državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović.

Očekuje se da će se na poziv javiti i tri svetske kompanije koje su za Luku bile zainteresovane i pre tendera – Dubai Port, nemački Renus i američka Valona. Prema strategiji Ministarstva građevinarstva, Luka zahteva ulaganja od četiri miliona evra godišnje.

Iz ministarstva privrede su poručili ranije da se od novog vlasnika očekuje da sačuva sva radna mesta, ulaže u obnavljanje kapaciteta Luke, te da će nivo investicija, koje će kontrolisati Agencija za luke, premaštiti 14 miliona evra.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Branka Bežanov Draža Mihailović novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza jkp lisje betanija bez vode Petrovaradin bez struje raspored sahrana novi sad četnici novorođenčad elektrovojvodina isključenja struje telep JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad Isključenje struje isključenje vode novosađani bebe bez grejanja novi sad jkp čistoća Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane