“RoomEscape Novi Sad“ by Fox In A Box

“RoomEscape Novi Sad“ by Fox In A Box

U centru Novog Sada, u ulici Mite Ružića broj 3, nalaze se sobe gde sve više naših sugrađana i turista provodi vreme zaključano s prijateljima, članovima porodice, kolegama ili s voljenom osobom. Iako zvuči kao scenario za detektivski roman ili film, radi se o svetski poznatoj igri za odrasle “Room Escape”. Izlazak iz soba je moguć samo rešavanjem misterija uz praćenje tragova i timskog rada.

Prema rečima mastera menadžmenta Marka Plavšića, vlasnika i menadžera firme “RoomEscape Novi Sad” by Fox In A Box, ovakav vid zabave postaje sve popularniji, jer se radi o uzbudljivoj logičkoj igri za timove od dvoje do petoro ljudi koju osmišljavaju naši dizajneri, od kojih su neki članovi Mense Srbije. Za svaku tematsku sobu postoji originalna priča koja u sebi sadrži zagonetke i misterije.

- Trenutno nudimo dve sobe, “Tesla's Mystery” i “Back to School”. Igrači zaključani u jednoj od soba treba da reše misterije upotrebom logike i timskog rada za 60 minuta. Da bi tim uspeo da pobedi sobu, neophodno je da igrači sarađuju sve vreme – priča Plavšić i nastavlja: - Otputujte u 1943. godinu, u hotelsku sobu broj 3327 u kojoj je preminuo Nikola Tesla, kako biste pronašli njegov poslednji izum i podelili ga sa čovečanstvom pre nego što FBI dođe po njega i uhapsi vas. Druga opcija je da se nađete ponovo u školi i da zbog lošeg ponašanja budete zaključani u školskoj biblioteci. Dok je direktor na pauzi, imate šansu da dođete do ključa i da se pridružite prijateljima.

Đorđe Ivanović, student žurnalistike, pre dve godine zaposlio se kao gejm-master i učestvovao je u osmišljavanju i pripremi soba.

- Kao dugogodišnji igrač i dizajner soba, mogu da kažem da je osećaj koji igra daje fenomenalan. Prvo ih uputimo u pravila igre, priče i dočaramo im kako ceo koncept igre izgleda. Igrači uvek izlaze oduševljeni, prepuni adrenalina i često nas pitaju kada planiramo nove sobe. Imaju osećaj kao da učestvuju u nekom avanturističkom filmu. Bitno je da imaju elementarno znanje iz opšte kulture i engleskog jezika.

Igra počinje pretresanjem sobe, odnosno pronlaženjem raznih tragova, kako pravih tako i lažnih. Detalji su veoma važni. Soba mora da deluje autentično, od nameštaja i pojedinačnih stvari, do muzike i celokupne atmosfere. Kada pronadju prvi trag moraju da mu nađu namenu kako bi ih odveo do sledećeg traga i tako dalje. Kako vreme prolazi uzbuđenje raste, jer nikada ne znaju koliko zagonetki im je ostalo do kraja igre. Gejm-masteri sve vreme prate situaciju preko kamera i po potrebi uz jedinstven sistem pomoći igrači je dobijaju kada smatraju da su se zaglavili. - priča Ivanović.

Mnogi dođu na ideju da na ovakav način proslave momačko ili devojačko veče, kao i rođendan. Po dosadašnjim iskustvima na mestu konačnog rešenja može da se nalazi i poklon za voljenu osoobu.

Desilo se da nam se javio strani državljanin koji je zakazao igru sa svojom verenicom. Želja mu je bila da poslednji trag u sobi bude natpis na kojem je pisalo "Udaj se za mene". Naravno, želja mu se ispunila i pristala je – priseća se Đorđe Ivanović.

Jednom prilikom su četiri mame tokom igre ispreturale celu Teslinu sobu, iako nisu bile u obavezi, one su je posle namestile i time nam olakšale posao.

U “RoomEscape” dolaze svi koji vole da se zabave i koji vole da rešavaju logičke igre. Osmišljene da budu uzbudljive svima bez obzira na godine i pol.

Porodice, prijatelji, studenti, poslodavci sa zaposlenima I mnogi drugi. Vrlo često su to i turisti, a mnogi od njih ciljano dolaze u Novi Sad samo zbog ovih igrara, pošto je ona ovde čak tri puta jeftinija nego u inostranstvu. Svi zaposleni govore engleski, a da stranci odlaze zadovoljni, dokazuje i sertifikat koji potvrđuje njihovo prvo mesto u Novom Sadu od strane TripAdvisor.com kao najbolje zabave u gradu.

“RoomEscape Novi Sad” organizuje i tim bilding aktivnosti za sve kompanije.

- Dolaze nam razni predstavnici medija, kulture, IT sektora, banaka, industrije, festivala i sporta. Po potrebama poslodavca, jedan novitet koji nudimo je i procena o prirodi grupne dinamike, koju obavlja klinički psiholog Radomir Belopavlović. – objašnjava vlasnik i menadžer Marko Plavšić.

Zbog velikog interesovanja “RoomEscape Novi Sad” radi tokom cele nedelje od 12.30 do 23 časa, a u najavi je izrada još jedne sobe pune misterija.

Zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije ili zakazati igru na sajtu novisad.roomescape.rs putem mejla , ili na brojevima +381 69 3780 999, +381 64 3162 206.

“RoomEscape Novi Sad” ima i popularnu Fejsbuk stranicu sa preko pet hiljada fanova na kojoj su postavljene fotografije mnogih timova koji su do sad učestvovali u igrama. Možete je pogledati OVDE.

 

Oceni vest:
10
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • no.mad

  pre 1193 dana i 18 sati

  bio sam najpre sa firmom, a onda i sa klincima. fenomenalno. klinci uživali, a kolege i ja se pomučili

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Cvele

  pre 1193 dana i 3 sata

  Hocemo nove sobe!!

  Oceni komentar:
  3
  5
JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje Isključenje struje bebe vremenska prognoza jkp lisje horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište Dom zdravlja Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević skupština grada novog sada pošte srbije raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad zodijak štrajk poštara novosađani novorođenčad betanija elektrovojvodina bez struje bez vode sahrane novi sad horoskop servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Miloš Vučević isključenje vode dnevni horoskop