“RoomEscape Novi Sad“ by Fox In A Box

“RoomEscape Novi Sad“ by Fox In A Box

U centru Novog Sada, u ulici Mite Ružića broj 3, nalaze se sobe gde sve više naših sugrađana i turista provodi vreme zaključano s prijateljima, članovima porodice, kolegama ili s voljenom osobom. Iako zvuči kao scenario za detektivski roman ili film, radi se o svetski poznatoj igri za odrasle “Room Escape”. Izlazak iz soba je moguć samo rešavanjem misterija uz praćenje tragova i timskog rada.

Prema rečima mastera menadžmenta Marka Plavšića, vlasnika i menadžera firme “RoomEscape Novi Sad” by Fox In A Box, ovakav vid zabave postaje sve popularniji, jer se radi o uzbudljivoj logičkoj igri za timove od dvoje do petoro ljudi koju osmišljavaju naši dizajneri, od kojih su neki članovi Mense Srbije. Za svaku tematsku sobu postoji originalna priča koja u sebi sadrži zagonetke i misterije.

- Trenutno nudimo dve sobe, “Tesla's Mystery” i “Back to School”. Igrači zaključani u jednoj od soba treba da reše misterije upotrebom logike i timskog rada za 60 minuta. Da bi tim uspeo da pobedi sobu, neophodno je da igrači sarađuju sve vreme – priča Plavšić i nastavlja: - Otputujte u 1943. godinu, u hotelsku sobu broj 3327 u kojoj je preminuo Nikola Tesla, kako biste pronašli njegov poslednji izum i podelili ga sa čovečanstvom pre nego što FBI dođe po njega i uhapsi vas. Druga opcija je da se nađete ponovo u školi i da zbog lošeg ponašanja budete zaključani u školskoj biblioteci. Dok je direktor na pauzi, imate šansu da dođete do ključa i da se pridružite prijateljima.

Đorđe Ivanović, student žurnalistike, pre dve godine zaposlio se kao gejm-master i učestvovao je u osmišljavanju i pripremi soba.

- Kao dugogodišnji igrač i dizajner soba, mogu da kažem da je osećaj koji igra daje fenomenalan. Prvo ih uputimo u pravila igre, priče i dočaramo im kako ceo koncept igre izgleda. Igrači uvek izlaze oduševljeni, prepuni adrenalina i često nas pitaju kada planiramo nove sobe. Imaju osećaj kao da učestvuju u nekom avanturističkom filmu. Bitno je da imaju elementarno znanje iz opšte kulture i engleskog jezika.

Igra počinje pretresanjem sobe, odnosno pronlaženjem raznih tragova, kako pravih tako i lažnih. Detalji su veoma važni. Soba mora da deluje autentično, od nameštaja i pojedinačnih stvari, do muzike i celokupne atmosfere. Kada pronadju prvi trag moraju da mu nađu namenu kako bi ih odveo do sledećeg traga i tako dalje. Kako vreme prolazi uzbuđenje raste, jer nikada ne znaju koliko zagonetki im je ostalo do kraja igre. Gejm-masteri sve vreme prate situaciju preko kamera i po potrebi uz jedinstven sistem pomoći igrači je dobijaju kada smatraju da su se zaglavili. - priča Ivanović.

Mnogi dođu na ideju da na ovakav način proslave momačko ili devojačko veče, kao i rođendan. Po dosadašnjim iskustvima na mestu konačnog rešenja može da se nalazi i poklon za voljenu osoobu.

Desilo se da nam se javio strani državljanin koji je zakazao igru sa svojom verenicom. Želja mu je bila da poslednji trag u sobi bude natpis na kojem je pisalo "Udaj se za mene". Naravno, želja mu se ispunila i pristala je – priseća se Đorđe Ivanović.

Jednom prilikom su četiri mame tokom igre ispreturale celu Teslinu sobu, iako nisu bile u obavezi, one su je posle namestile i time nam olakšale posao.

U “RoomEscape” dolaze svi koji vole da se zabave i koji vole da rešavaju logičke igre. Osmišljene da budu uzbudljive svima bez obzira na godine i pol.

Porodice, prijatelji, studenti, poslodavci sa zaposlenima I mnogi drugi. Vrlo često su to i turisti, a mnogi od njih ciljano dolaze u Novi Sad samo zbog ovih igrara, pošto je ona ovde čak tri puta jeftinija nego u inostranstvu. Svi zaposleni govore engleski, a da stranci odlaze zadovoljni, dokazuje i sertifikat koji potvrđuje njihovo prvo mesto u Novom Sadu od strane TripAdvisor.com kao najbolje zabave u gradu.

“RoomEscape Novi Sad” organizuje i tim bilding aktivnosti za sve kompanije.

- Dolaze nam razni predstavnici medija, kulture, IT sektora, banaka, industrije, festivala i sporta. Po potrebama poslodavca, jedan novitet koji nudimo je i procena o prirodi grupne dinamike, koju obavlja klinički psiholog Radomir Belopavlović. – objašnjava vlasnik i menadžer Marko Plavšić.

Zbog velikog interesovanja “RoomEscape Novi Sad” radi tokom cele nedelje od 12.30 do 23 časa, a u najavi je izrada još jedne sobe pune misterija.

Zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije ili zakazati igru na sajtu novisad.roomescape.rs putem mejla , ili na brojevima +381 69 3780 999, +381 64 3162 206.

“RoomEscape Novi Sad” ima i popularnu Fejsbuk stranicu sa preko pet hiljada fanova na kojoj su postavljene fotografije mnogih timova koji su do sad učestvovali u igrama. Možete je pogledati OVDE.

 

Oceni vest:
10
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • no.mad

  pre 1443 dana i 20 sati

  bio sam najpre sa firmom, a onda i sa klincima. fenomenalno. klinci uživali, a kolege i ja se pomučili

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Cvele

  pre 1443 dana i 4 sata

  Hocemo nove sobe!!

  Oceni komentar:
  3
  5