Rotarijanci donirali novac Forumu za novi ples SNP-a

Rotarijanci donirali novac Forumu za novi ples SNP-a

Rotari klub "Novi Sad - Dunav" prikupio je sinoć 160.000 dinara donacija za Forum za novi ples Srpskog narodnog pozorišta.

U okviru tradicionalne akcije "Veče talenata" (Rotary Talent Night), rotarijanci su od donatora i prijatelja prikupili sredstva s namerom da pomognu Forumu za novi ples da unapredi uslove u kojima radi.

Forum za novi ples deluje u okviru Baleta SNP-a i najugledniji je ansambl za savremeni ples u Srbiji. Postoji 13 godina i čine ga mladi igrači i igračice. Forum za novi ples dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih priznanja.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević zahvalio je na donaciji i rekao da se SNP nalazi u veoma lošoj finansijskoj situaciji, pre svega zbog nebrige države za kulturu. On je podsetio da je SNP najstariji profesionalni teatar u Srba i dodao da u drugim, razvijenijim državama nacionalna pozorišta tog tipa čuvaju kao prave bisere kulturne baštine.

U umetničkom delu programa nastupili su Gudački kvartet orkestra SNP-a i glumac Miodrag Petrović, koji je recitovao poemu Miroslava Antića "Vojvodina".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan