Rotarijanci poklonili tri tone jabuka Narodnoj kuhinji

Rotarijanci poklonili tri tone jabuka Narodnoj kuhinji

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Nikola Ćirović prisustvovao je akciji Crvenog krsta Novog Sada koja se realizovala u Narodnoj kuhinji, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva. Tom prilikom korisnicima Narodne kuhinje uručene su jabuke koje je donirao Rotari klub Novi Sad.

- Svedoci smo toga da se broj siromašnih osoba i onih kojima je neki vid socijalne pomoći potreban svakodnevno povećava. Grad Novi Sad vodi izuzetno odgovornu socijalnu politiku i pruža sve vrste pomoći sa jednim ciljem, a to je da se pomogne osobama koji nisu u mogućnosti da same sebi obezbede egzistenciju - rekao je Ćirović i zahvalio se predstavnicima Rotari kluba Novi Sad na donaciji, kao i svim ljudima dobre volje i nevladinim organizacijama koje takođe pomažu onima kojima je pomoć neophodna. On je dodao da je iz budžeta Grada Novog Sada za realizaciju programa rada Gradske organizacije Crvenog krsta u 2015. godini planirano 29.250.000 dinara za program „Kuhinje za socijalno ugrožena lica“.

 

 

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić rekao je da ta organizacija svakog dana deli ukupno 600 kuvanih obroka i 800 lanč paketa korisnicima Narodne kuhinje.

- Zahvaljujem se predstavnicima Rotari kluba što su obezbedili tri tone jabuka za naše korisnike, kako bi doprineli obeležavanju ovog važnog datuma – rekao je Dragan Lazić i dodao da Narodna kuhinja radi u kontinuitetu od 1991. godine zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji Crvenog krsta i Grada Novog Sada.

 

 

SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA: Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva. Cilj obeležavanja tog dana jeste širenje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva u celom svetu, a naročito u zemljama u razvoju. Svetski dan borbe protiv siromaštva obeležava se od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika posvećenog borbi protiv siromaštva u Parizu okupilo oko 100.000 ljudi.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)