ROTKVARIJA: Započeti pripremni radovi na uređenju zelenih površina

ROTKVARIJA: Započeti pripremni radovi na uređenju zelenih površina

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" započeli su pripremne radove na realizaciji projekta uređenja blokovskih zelenih površina oivičenih Bulevarom oslobođenja, Bulevarom Kralja Petra Prvog i ulicama Dimitrija Avramovića i Braće Jovandić.

U blizini zelenih površina, koje će biti rekonstruisane i oplemenjene novim zelenilom, nalaze se, između ostalog, i osnovna škola "Ivo Lola Ribar", dečje igralište i teretana na otvorenom.

Trenutno se radi na vađenju starih panjeva i nasipanju zemlje. U drugoj fazi radova sledi orezivanje 103 stabla i rekonstrukcija travnjaka između stambenih zgrada. Na kraju će biti posađeno 70 novih sadnica drveća, među kojima će najzastupljenije vrste biti breza, kesten i magnolija. Rok za završetak radova je 15. decembar, a projekat finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

UREĐENJE ZELENILA I PARKOVSKOG MOBILIJARA U KAMENIČKOM PARKU: Kako javljaju iz "Gradskog zelenila", trenutno su u toku i radovi na krčenju podrasta i samoniklog šiblja u Kameničkom parku, najstarijem i najvećem novosadskom parku. Istovremeno, radi se i na uređenju mini celina u parku: na Vidikovcu – levo od pešačke staze, lokacijama oko sfinge, a panj hrasta koji potiče iz vremena nastanka parka biće posebno i na neobičan način obeležen. Uskoro će biti postavljene 22 nove korpe za smeće, pet edukativnih tabli sa podacima o biljnom i životinjskom svetu ovog spomenika prirode i tzv. izletnički kompleti (klupe i stolovi). Sav parkovski mobilijar izrađen je u stolarskoj radionici "Gradskog zelenila".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan