RTS: Novac će biti vraćen onima koji ne moraju da plaćaju taksu

RTS: Novac će biti vraćen onima koji ne moraju da plaćaju taksu

Građanima koji su s računom za struju platili i taksu za RTS i RTV u iznosu od 150 dinara, a imaju pravo da je ne plaćaju, novac će biti vraćen, saopštio je RTS.

Građani su se žalili i zato što na zahtevu za oslobađanje od plaćanja takse za medijski servis ne stoji da taksu ne plaćaju oni bez televizora.
 
- Ono što građani treba da znaju jeste da, ako su sada dobili zaduženje, a ispunjavaju uslove za oslobađanje, novac će im biti vraćen. Mi imamo sklopljen ugovor sa EPS snabdevanjem da ukoliko dođe do nekih spornih slučajeva imamo pravo retroaktivnog refundiranja. Prema tome, sve ono što su platili, biće im vraćeno kroz iznos za električnu energiju na sledećim računima, kazao je direktor Poslovnog inženjeringa RTS Žarko Palija.
 
- RTS očekuje da će se sve nejasnoće koje su se desile zbog nepreciznosti u bazi podataka završiti s martovskim računom, rekao je Palija.
 
On je naveo da ako je neko dobio na računu iznos takse, a nije u kategoriji zajedničke potrošnje, može da se oslobodi te obaveze, tako što će podneti zahtev i dokazaće kopijom računa da je reč o objektu koji po zakonu o Javnim medijskim servisima ne ulazi u fakturisanje.
 
Obrazac zahteva za oslobađanje plaćanja takse nalazi se na internet-stranici RTS-a. Od dokumentacije, potrebno je dostaviti kopije rešenja odnosno dokaza nadležnih organa kojima se pokazuje da osoba pripada jednoj od kategorija koja se oslobađa plaćanja takse. Zahtev može da se podnese lično, elektronskim putem ili poštom.
 
Podsećamo da su se juče, zbog problema oko plaćanja takse, stvorile velike gužve u holu zgrade Radija Novog Sada. Opširnije o tome ko je oslobođen plaćanja takse možete pročitati OVDE.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan