Rukovodioci radova na Žeželjevom mostu pušteni da se brane sa slobode

Rukovodioci radova na Žeželjevom mostu pušteni da se brane sa slobode

Državljanin Španije G. V. (62) i G. F. (40) iz Zmajeva, osumnjičeni u vezi s nesrećom na gradilištu Žeželjevog mosta, posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu pušteni su da se brane sa slobode, pišu "Večernje Novosti."

Osnovno javno tužilaštvo predložilo je da se obojici odredi pritvor, ali u sudu to nije prihvaćeno. Objašnjavajući takvu odluku, u Osnovnom sudu navode da je, imajući u vidu dokaze u spisima predmeta, sud našao da nisu ispunjeni zakonski osnovi za određivanje pritvora.

Dvojicu građevinaca novosadska policija je uhapsila u nedelju, dan posle nesreće na gradilištu Žeželjevog mosta.

Španac G. V. jedan je od rukovodilaca španske firme “Azvi”, angažovane na poslovima izgradnje mosta, koji se sa G. F. sumnjiči za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova.

- Oni se terete da nisu poštovali propise pri izvođenju građevinskih radova, usled čega je došlo do pada  armature i povređivanja dvojice radnika na gradilištu – saopštila je tada policija.

Inspekcija rada je bila na mestu nesreće, ali će nastaviti nadzor na gradilištu, odnosno proveriti da li je eventualno bilo još propusta u radu i da li se poštuju propisi.

Da podsetimo, kompanija "Azvi" izdala je juče saopštenje u kom se navodi da je do nemilog događaja došlo je i pored primene svih mera bezbednosti i zdravlja na radu, te da će okolnosti pod kojima se dogodila nesreća utvrdiće istražni organi.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan