RUMENKA: Obnovljena zgrada Doma kulture (FOTO)

RUMENKA: Obnovljena zgrada Doma kulture (FOTO)

U pitanju je prostor nekadašnjeg Sokolskog doma, koji je u vlasništvu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne odnose.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je u subotu 23. februara kulturno-umetničkom programu u potpuno renoviranim prostorijama Doma kulture u Rumenki, u kojem je i sedište Кulturnog centra "Rumenka", kao i Кulturno umetničkog društva  "Sloboda".

- Obilaskom Doma kulture u Rumenki obeležavamo kraj investicionih radova koji su započeli krajem avgusta 2018. godine i koji su trajali do početka ove godine. Izvršena je kompletna rekonstrukcija tog objekta, koji smo sad oplemenili, osavremenili i učinili ga energetski efikasnijim i bezbednijim za upotrebu. Ukupno je 13 miliona dinara investirano u ovu zgradu, a mi ćemo preko Gradske uprave za kulturu nastaviti da finansiramo kulturne programe i da ulažemo u sadržaje koji će biti organizovani u tom zdanju – naglasio je gradonačelnik.


Vučević se zahvalio ljudima iz Mesne zajednice i rumenačkog Кulturnog centra što su napravili izložbu fotografija "Nekad i sad" i podsetili prisutne kako je do nedavno zgrada izgledala i spolja i iznutra.

- U Rumenki konstantno imamo dosta investicija, pre svega vezanih za kanalizacionu mrežu i komunalno opremanje, a dalji planovi se tiču izgradnje dugačke biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Кisač, kao i proširenja putnog pravca Rumenka-Novi Sad – rekao je Vučević.


U potpuno renoviranom prostoru nekadašnjeg Sokolskog doma, a kasnije Doma kulture, koji je u vlasništvu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, prisutnima su se obratili i direktorka Кulturnog centra "Rumenka" Dragana Milošević, odbornik u Skupštini Grada Novog Sada Marko Jovanović, a tom prilikom, gradonačelniku je uručen i simboličan poklon – monografija "Rumenka-Piros" autora Danila Кabića.


Nakon obilaska renoviranih prostorija, gosti su razgledali postavku fotografija i prisustvovali predstavljanju delatnosti umetničkih radionica u oblasti dekupaža i kaligrafije. Nakon ceremonije osveštavanja Doma kulture, nastupio je КUD "Sloboda" sa igrama iz beogradske Posavine, zatim dečiji hor vrtića "Veseli patuljci", kao i dramski studio Кulturnog centra izvođenjem javnog čitanja odlomka iz predstave čija će premijera biti u junu.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Girenko

  pre 1264 dana i 4 sata

  Koliko je ovo los projekat . Ne mogu predstave da se igraju nema zavese portala . Nema mraka. To sluzi snsovcama da se okupljaju i vredjaju neistomisljenike. Djuskaju uz kic i folklor. Eventualno neka decija tezgica. Fuj . Bljak. Neznanje jednoumlje.

  Oceni komentar:
  5
  1