RUMENKA: Priključak na kanalizacionu mrežu sledeće godine

RUMENKA: Priključak na kanalizacionu mrežu sledeće godine

Na adrese dela stanovnika Rumenke stigli su ovih dana leci, kojima se oni pozivaju da se priključe na sistem kanalizacije, čija je gradnja u toku. Tim povodom, građani su se obratili i JKP "Vodovod i kanalizacija", ali su tamo ostali zatečeni informacijom kako ovi leci nisu njihovo delo, i da treba da sačekaju zvaničan poziv da se priključe, prenose "Večernje novosti".

Radovi na fekalnoj kanalizaciji u Rumenki, inače, kako objašnjavaju u "Vodovodu i kanalizaciji", u drugoj su fazi, a treća, završna etapa, predviđana je za sledeću godinu.

- Do priključenja građana moramo da pričekamo još neko vreme – ističu u "Vodovodu i kanalizaciji". - Tek kada Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, koja je investitor radova, izgradi sekundarnu kanalizacionu mrežu, i kada se uradi tehnički prijem i dobije dozvola za korišćenje, ovaj značajni objekat će predati nama na održavanje. Posle toga, logično, sledi izgradnja kanalizacionih priključaka za domaćinstva.

Kako prenose "Večernje novosti", u "Vodovodu i kanalizaciji", skreću pažnju žiteljima da ne nasedaju na netačne informacije i da će im, kada mrežu preuzmu, detaljno objasniti koji su to koraci koje treba da preduzmu da bi se priključili na mrežu.

- Objasnićemo koje dokumente moraju da pribave, navešćemo cenu priključka, pa i to kojih dimenzija treba da bude šaht koji domaćinstva treba da naprave – jasni su u "Vodovodu i kanalizaciiji”. - Netačne informacije mogu samo da navedu ljude na nepotreban trošak.

U "Vodovodu i kanalizaciji", takođe, navode kako su slučajeve sa lažnim lecima, imali i u drugim delovima grada, pa i prigradskim mestima.

- Nismo uspeli da uđemo u trag onome ko ovakve letke distribuira – kažu u ovom gradskom preduzeću. - Samim tim, moramo i na ovaj način da apelujemo na građane da informacije, sve koje su im potrebne, o poslovima našeg preduzeća, zatraže na zvaničnom mestu. Mi smo, naravno, uvek spremni da im pomognemo i da razjasnimo sve nedoumice.

KOL CENTAR RADI SVAKODNEVNO: U "Vodovodu i kanalizaciiji", takođe, navode kako građani, ne samo Rumenke, već i Novog Sada i svih ostalih naselja, mogu svakodnevno da se obrate kol centru ovog preduzeća, besplatnim pozivom na broj 0800/333-021. Tu će im stručnjaci dati relevantne informacije, razjasniti nejasnoće i uputiti ih kako da dođu do odgovarajućeg rešenja za neki problem.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan