RUMENKA: Priključak na kanalizacionu mrežu sledeće godine

RUMENKA: Priključak na kanalizacionu mrežu sledeće godine

Na adrese dela stanovnika Rumenke stigli su ovih dana leci, kojima se oni pozivaju da se priključe na sistem kanalizacije, čija je gradnja u toku. Tim povodom, građani su se obratili i JKP "Vodovod i kanalizacija", ali su tamo ostali zatečeni informacijom kako ovi leci nisu njihovo delo, i da treba da sačekaju zvaničan poziv da se priključe, prenose "Večernje novosti".

Radovi na fekalnoj kanalizaciji u Rumenki, inače, kako objašnjavaju u "Vodovodu i kanalizaciji", u drugoj su fazi, a treća, završna etapa, predviđana je za sledeću godinu.

- Do priključenja građana moramo da pričekamo još neko vreme – ističu u "Vodovodu i kanalizaciji". - Tek kada Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, koja je investitor radova, izgradi sekundarnu kanalizacionu mrežu, i kada se uradi tehnički prijem i dobije dozvola za korišćenje, ovaj značajni objekat će predati nama na održavanje. Posle toga, logično, sledi izgradnja kanalizacionih priključaka za domaćinstva.

Kako prenose "Večernje novosti", u "Vodovodu i kanalizaciji", skreću pažnju žiteljima da ne nasedaju na netačne informacije i da će im, kada mrežu preuzmu, detaljno objasniti koji su to koraci koje treba da preduzmu da bi se priključili na mrežu.

- Objasnićemo koje dokumente moraju da pribave, navešćemo cenu priključka, pa i to kojih dimenzija treba da bude šaht koji domaćinstva treba da naprave – jasni su u "Vodovodu i kanalizaciiji”. - Netačne informacije mogu samo da navedu ljude na nepotreban trošak.

U "Vodovodu i kanalizaciji", takođe, navode kako su slučajeve sa lažnim lecima, imali i u drugim delovima grada, pa i prigradskim mestima.

- Nismo uspeli da uđemo u trag onome ko ovakve letke distribuira – kažu u ovom gradskom preduzeću. - Samim tim, moramo i na ovaj način da apelujemo na građane da informacije, sve koje su im potrebne, o poslovima našeg preduzeća, zatraže na zvaničnom mestu. Mi smo, naravno, uvek spremni da im pomognemo i da razjasnimo sve nedoumice.

KOL CENTAR RADI SVAKODNEVNO: U "Vodovodu i kanalizaciiji", takođe, navode kako građani, ne samo Rumenke, već i Novog Sada i svih ostalih naselja, mogu svakodnevno da se obrate kol centru ovog preduzeća, besplatnim pozivom na broj 0800/333-021. Tu će im stručnjaci dati relevantne informacije, razjasniti nejasnoće i uputiti ih kako da dođu do odgovarajućeg rešenja za neki problem.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja betanija horoskop štrajk u pošti isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo policijska uprava novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište pošte srbije dnevni horoskop jkp lisje Isključenje struje elektrovojvodina matičar novi sad raspored sahrana novi sad sahrane novi sad astrologija bebe servisne informacije novi sad štrajk poštara novorođenčad obustava rada novosađani zodijak bez struje isključenje vode