"Rumenko u saobraćaju":  Slikovnicom i predstavom do veće bezbednosti mališana (FOTO)

"Rumenko u saobraćaju": Slikovnicom i predstavom do veće bezbednosti mališana (FOTO)

"Auto Moto Udruženje Vojvodina" pokrenulo je novi projekat, namenjen najmlađima, a sa željom da im se posveti posebna pažnja u edukaciji o bezbednosti u saobraćaju.

Sadržaji kreirani u projektu "Rumenko u saobraćaju" namenjeni su deci predškolskog uzrasta, sa ciljem da ih na vreme pripreme za polazak u školu i samostalnije učešće u saobraćaju. Ovi sadržaji obuhvataju slikovnicu "Rumenko u saobraćaju" kao i istoimenu predstavu.
 

Predstava je edukativnog i interaktivnog karaktera, kroz razgovor sa decom upućuje ih na adekvatno ponašanje u različitim situacijama u saobraćaju. Na kraju predstave deca dobijaju po primerak slikovnice, koja im na jedan zabavan način, kroz priču takođe predstavlja različite situacije i načine pravilnog ponašanja u njima.
 
Cilj projekta je uticati na najmlađe u trenutku kad je najbolje da stvaraju dobre navike kao budući aktivni učesnici u saobraćaju.
 
 
Slikovnica "Rumenko u saobraćaju" prati avanturu glavnog junaka Rumenka, dečaka predškolskog uzrasta, koji prvi put ide sam kod deke. Rumenkov put do deke je prepun saobraćaja, raznih opasnosti i izazova. Zahvaljujući drugarici Teodori, Rumenko uči kako da se pravilno ponaša u saobraćaju i bezbedno stigne na svoje odredište. 
 
Predstava "Rumenko u saobraćaju" premijerno je održana 3. juna u vrtiću "Čuperak"u Novom Sadu, a kako je to izgledalo možete pogledati OVDE.
 

Nova predstava će se održati u Šoping centru BIG, 30. juna u 18 časova, u okviru manifestacije Novosadsko BIG dečije leto, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra "Deci na dar". Nakon predstave deci će biti podeljene slikovnice.
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan