Rumunski maratonac doplivao do Novog Sada

Rumunski maratonac doplivao do Novog Sada

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, zajedno je sa pomoćnicom otpravnika poslova Rumunske ambasade Mihaelom Osorio, dočekao je rumunskog plivača maratonca, Avrama Jankua iz Rumunije koji je odlučio da prepliva Dunav od izvora do ušća i time uđe u slavnu Ginisovu knjigu rekorda.

Namera rumunskog plivača je da ceo tok reke Dunav, od izvorišta u Švarcvaldu, pa do ušća u Crno more u dužini od 2.860 km, prepliva za oko 60 dana bez dodatne opreme i peraja.

- Avram je preplivao do sad pet podunavskih zemalja, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku i Hrvatsku, preplivavši već preko 2.300 km i čast nam je da ga u ime Grada Novog Sad dočekamo na novosadskom kupalištu Štrand. Ovaj događaj ima veliki značaj, kako za samog plivača, tako i za Novi Sad i sve zemlje podunavske regije, pošto je naš grad veoma aktivan učesnik i partner u saradnji sa zemljama dunavskog regiona – rekao je Aleksandar Petrović i dodao da je Rumunija prijateljska zemlja Srbiji, a gradovi Temišvar i Novi Sad su gradovi pobratimi i nosioci titule EPK 2021. godine.

Pomoćnica otpravnika poslova Rumunske ambasade Mihaela Osorio je tom prilikom zahvalila predstavnicima Grada Novog Sada na srdačnom dočeku i izrazila zadovoljstvo zbog uspeha plivača i njegovih dosadašnjih preplivanih kilometara i naglasila da se nada kako će plivač Adam Janku uspeti u svojoj nameri da njegov rekord bude ubeležen u Ginisovoj knjizi rekorda.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

havarija na vodovodu sahrane servisne informacije novi sad radosne vesti horoskopski znaci novorođenčad porodilište jkp lisje dunav betanija bez vode matična knjiga rođenih bez struje Novosadska toplana servisne informacije almaško groblje bebe gradonačelnik Miloš Vučević novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad isključenja struje Miloš Vučević horoskop telep elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja RHMZ gradsko groblje EPS jkp novosadska toplana