RUPA DO RUPE: I vreme utiče na loše stanje puteva u gradu

RUPA DO RUPE: I vreme utiče na loše stanje puteva u gradu

Novosadske saobraćajnice već godinama nisu najreprezentativnije.

U ulicama koje se popravljaju vrlo brzo se pojavljuju nove neravnine i rupe.

Usled propadanja ulica, propadaju i automobili, te se naši sugrađani sve češće javljaju automehaničaru i vulkanizeru za čije usluge, usled oštećenja, izdvajaju od tri do deset hiljada dinara.

- Pretežno dolaze zbog probušene gume, usled ovakvih vremenskih uslova kakvi su baš sada. Male rupe na asfaltu, tj. na raskrsnicama na putevima su zatvorene i nevidljive vozaču prilikom prelaska preko nje. Ako se ne prelazi minimalnom brzinom dolazi do velikih oštećenja, izjavio je za RTV Žarko Ćurčić, vlasnik auto-kuće.

Vremenski uslovi umnogome doprinose promeni stanja na putevima.

- Na velikim temperaturama, kad je leto asfalt se topi i bude mekši i prilikom prolaska većih teretnjaka stvaraju se ulegnuća i prilikom skretanja vozilo nema više ravan put, već skakuće i ne može da se vozi bezbedan saobraćaj, kaže Ćurčić, vlasnik auto - kuće.

Pored sve većeg broja rupa na novosadskim saobraćajnicama, nije neuobičajena pojava da se s jedne strane nalazi asfalt, a s druge strane kaldrma, koje dodatno otežavaju kretanje četvorotočkaša.

Savet za budžet i finansije usvojio je predlog rebalansa budžeta Novog Sada za 2016. godinu, kojim je oko 400 miliona dinara predviđeno za održavanje putne infrastrukture.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu RTV

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan