Rušenje objekata u Radničkoj ulici najverovatnije gotovo u avgustu

Rušenje objekata u Radničkoj ulici najverovatnije gotovo u avgustu

Rušenje objekata u Radničkoj 2 koštaće Upravu za građevinsko zemljište i investicije oko 6,6 miliona dinara, s PDV-om, a doneta je odluka da se ugovor dodeli firmi "Elita-cop" DOO Beograd–Zemun, koja je ponudila da sav posao završi za 90 kalendarskih dana.

Kako prenosi "Dnevnik", gradski urbanisti su u Radničkoj ulici i okolini predvideli opštegradske centre i poslovne komplekse, te nove zgrade državnih organa i uprava, a nakon što je krajem prethodne godine Uprava za urbanizam i građevinske poslove preseljena u Školsku ulicu, stekli su se uslovi privođenje tog zemljišta nameni.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, planirano je rušenje triju objekata, koji se prostiru na ukupno 1.245 kvadratnih metara, kao i ukupno oko 200 kvadrata staza, trotoara i kolovoza, kao i ograde duge oko 150 metara.

Odabrani izvođač će, nakon što ukloni sve zgrade, temelje, infrastrukturu i ograde, morati i da izravna teren i uredi okolinu, navodi list. 

Imajući u vidu sve rokove, odnosno da je 21. aprila doneta odluka o dodeli ugovora, te da je rok za rušenje objekta 90 kalendarskih dana, kao i da je potrebno određeno vreme da odabrani izvođač bude uveden u posao, uklanjanje će najverovatnije biti završeno u avgustu, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan