Ružić traži preispitivanje sadržaja udžbenika biologije

Ružić traži preispitivanje sadržaja udžbenika biologije

Ministar prosvete Branko Ružić zatražio je od Nacionalnog prosvetnog saveta da ponovo ispita i da stručno mišljenje o sadržaju udžbenika biologije za osmi razred u delu koji se odnosi na "raznovrsnost biološke osnove pola i polnih karakteristika", saopšteno je danas.

Po navodima resornog ministarstva, Ružić je uputio zahtev "zbog polemike koja je prethodnih dana prisutna u javnosti", a pošto je patrijarh srpski Porfirije juče zatražio povlačenje udžbenika koji kako je ocenio, nameću LGBT ideologiju.

Zahtevao sam da se Nacionalni prosvetni savet ponovo izjasni i da svoju stručnu ocenu o tome da li je takav program u skladu sa naučnim teorijama koje prihvataju i po kojima rade biološki fakulteti, da li se i kroz njih odražava nacionalni interes, i pre svega, da li je to u najboljem interesu po obrazovanje naše dece – naveo je ministar.

Dodao je da podržava stav da je potrebno učiti decu o toleranciji i međusobnom poštovanju, razumevanju različitosti i prihvatanju istih, ali, kako je rekao, na bazi priznatih naučnih teorija i u skladu sa politikama države u kojoj živimo.

Upravo struka mora da se pita zbog kompleksnosti procesa i važnosti da damo najveći kvalitet obrazovanja našim učenicima – naveo je Ružić.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pera

  pre 199 dana i 18 sati

  Pod HITNO moramo zabraniti crkvu i ostale prostote, dok nas skroz nisu istalibanizovali...!!!

  Oceni komentar:
  13
  7
 • Takođe se može reći

  pre 199 dana i 18 sati

  Pod hitno se moraju zabraniti ružni filmovi koje urednici televizija otkupljuju i emituju u 90%-entnom učešću.
  Dok nas nisu potpuno satanizovali.
  Očigledno postoji trgovina uticajem, kojom ne bih trebao da se ja bavim već BIA, Policija i Žandarmerija, svi oni koji su pozvani da štite narod od agresije, pa bila ona i medijska.
  Nije nova priča da za puštanje lošeg filma filmski urednik dobija manekenku a ova učešće u rijalitiju. Plaćeni sa dve strane ne bi trebali da vode program.

  Oceni komentar:
  0
  6