RZS: Prosečna avgustovska zarada u Novom Sadu iznosila 65.826 RSD

RZS: Prosečna avgustovska zarada u Novom Sadu iznosila 65.826 RSD

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada u Srbiji u avgustu bila je manja od julske i iznosila je 58.513 dinara.

Kako prenosi "Dnevnik", u poređenju s istim mesecom prethodne godine, prosečna neto zarada u avgustu veća je 8,1 odsto nominalno, odnosno 6,1 odsto realno. Prosečna neto zarada u avgustu je 1.516 dinara viša od one isplaćene u julu, kada su zaposleni u Srbiji, u proseku, zaradili 60.029 dinara. Kada je reč o medijalnoj zaradi, ona je u avgustu dostigla iznos od 45.000 dinara, što, zapravo, znači da polovina ukupnog broja zaposlenih mesečno zarađuje do tog iznosa. I medijalna zarada u avgustu niža je od one isplaćene mesec ranije, kada je iznosila 45.736 dinara, pa je u koverti bilo 736 dinara manje.

Zarade zaposlenih u Vojvodini su, slično kao i proteklih meseci, manje od iznosa koji je isplaćen na republičkom nivou. Prosečna primanja u Vojvodini u avgustu su bila 55.476 dinara, pa je vojvođanska prosečna zarada 3.037 dinara manja od one na nivou republike. Baš kao i na nivou republike, i zaposleni u Vojvodini su avgustu, u proseku, zaradili manje nego u julu, kada je prosečna plata bila 57.214 dinara, a razlika je 1.738 dinara, piše novosadski dnevni list.

Od sedam oblasti u Vojvodini, samo je u jednoj – Južnobačkoj, prosečna avgustovska zarada bila viša od republičkog proseka. Tog meseca u koverti je bilo 59.974 dinara, pa su zaposleni u toj oblasti zaradili, u proseku, 1.461 dinar više od republičkog proseka. Ni u jednoj od preostalih šest oblasti zaposlenima nisu isplaćene zarade u visini vojvođanskog proseka primanja u avgustu, a ni u jednoj prosek plata nije premašio 55.000 dinara, navodi "Dnevnik".

NOVI SAD PRVI PO VISINI PRIMANJA: U svega dva grada u Vojvodini – Novom Sadu i Vršcu – baš kao što je bilo i u julu, prosečne zarade dostigle su iznos isplaćen na republičkom nivou, a uz Pančevo i Zrenjanin, oni su i jedini u kojima je premašen vojvođanski prosečni nivo zarada. U avgustu je na prvom mestu po visini primanja bio Novi Sad, gde je prosečna zarada bila 65.826 dinara, dok je u Vršcu, u proseku, zarada bila 58.847, te je između dve najviše prosečne plate u Vojvodini razlika 6.979 dinara.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • MEDIJSKA VIRTUALNA USPEŠNA SRBIJA

  pre 882 dana i 5 sati

  Da je Srbija zaista prosperitetna tako kao što non stop navode na televiziji i ostalim medijima, na ulici bi bili srećni ljudi.
  Ne bi bilo besnih komentara.
  Ne bi bilo podrugljivih komentara niti sarkazama upućenih vlasti.
  Vlast ne bi morala svakog dana, na svim kanalima pod njenom kontrolom (a to su baš svi)
  da sama sebe hvali.
  Izašao bi neko i uzviknuo "Ura!" na ulici.
  Pohvalili bi je i obični građani.
  Ne bi bili nužni botovi sa svojim bednim i suvoparnim komentarima.
  Maltene, da je naslov teksta "Predsednik je otišao u WC" botovi bi se javili sa hvalospevima
  mirisu iz WC-a.
  Veoma jadno, za državu navodno samostalne i suverene nacije.
  Jednako tako isti taj većinski narod, koji naravno da nije ni uz kakvog Đilasa niti uz bilo koje ostatke od nepostojeće opozicije... ne veruje bilo kojoj vesti ili podatku iz usta službenika vlasti. Ne veruje se ni Predsedniku biti nejgovim tvrdnjama, koliko god minuta uzimao na televiziji.
  A ovo što sam izrekao je stvarnost Srbije.
  Dakle, ne veruje se ni ovoj vesti o proseku primanja.

  Oceni komentar:
  0
  7