S kućnim ljubimcem na posao za manje stresa i veću produktivnost

S kućnim ljubimcem na posao za manje stresa i veću produktivnost

Mnoge IT kompanije u Kaliforniji pronašle su nov način da dodatno motivišu svoje zaposlene, a to je dozvole da sa sobom na posao vode kućne ljubimce. Nadređeni tvrde da je takav potez doprineo većoj produktivnosti zaposlenih.

U kompaniji "Gum Gum" u Santa Moniki, koja se bavi veštačkom inteligencijom, psi su dobrodošli, jer kako tvrde vlasnici, umirujuće deluju i na ostale zaposlene.

Kompanija ima politiku puštanja isključivo pasa, ali može se dogoditi da tu zaluta i po koja mačka. Međutim, prema rečima zaposlenih, neke od kompanija koje su pokušale nešto slično da uvedu nisu imale uspeha.

"Trejdsi", modni blog na kojem žene mogu da preprodaju odeću, takođe se zalaže za prisustvo pasa na poslu. Neki psi sede na sastancima, a neki su sve vreme u krilu svojih vlasnika:

- Mislim da je ovo dobitna kombinacija. Naši zaposleni su srećni što mogu da povedu svog ljubimca i neki od njih čak ostaju i duže na poslu, jer je njihov ljubimac sa njima. Jasno je da to povećava produktivnost  – kaže izvršna direktorka "Trejdsija" Trejsi Di Nunzio.

Istraživanja Univerziteta u Mičigenu su pokazala da prisustvo pasa u kancelariji donosi i više poverenja među saradnicima i bolju saradnju. Među prvima koji su primenili ovu praksu je kompanija Gugl, gde zaposleni od pre dve godine mogu da dovedu ljubimce na posao.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadska policija epidemija gripa Vreme u Srbiji novosađani Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište elektrovojvodina horoskop novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija betanija Spens vremenska prognoza servisne informacije novi sad zdravlje isključenje vode jkp novosadska toplana bez grejanja Isključenje struje vremenska prognoza novi sad isključenja struje horoskopski znaci Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje grejanja bez vode bebe bez struje Republički hidrometeorološki zavod