S protesta poručeno: Istinska politička borba je bojkot izbora (FOTO i VIDEO)

S protesta poručeno: Istinska politička borba je bojkot izbora (FOTO i VIDEO)

Učestvovati u ovim nameštenim izborima nije ništa drugo do pristanka na društvenu i državnu farsu koju organizuje sadašnja vlast, rečeno je u petak uveče na protestu "U bojkot za Novi Sad".

Stotinak Novosađana okupilo se ponovo na trgu ispred SNP-a i tom prilikom su im se obratili profesor FPN Čedomir Čupić i aktivistkinja Aida Ćorović.Čupić je okupljenima rekao da je devedesetih godina prošlog veka političkom senom dominirala nerealna, neodgovorna i nasilna politika, koja je završila u tragediji društvenog i političkog života.

A najprljavije, najružnije i najprostačkije aktivnosti te tragedije nosili su prvaci Srpske radikalne stranke. Doživeli smo, nažalost, da posle 12 godina vladavine demokratskih stranaka, koje su kompromitovali njihovi kalkulanti, vlasti dokopaju čelnici te periferne političke stranke. Našim životima sada upravljaju Vučićeva laž, prevare i obmane. Vučić je formirao obrazac obožavanja laži koji je poprimio takve razmere da smo sada i javno i zvanično dobili i lažnu opoziciju – rekao je Čupić.


Profesor je kazao da je prava opozicija ona koja je svesna da je sada njena istinska politička borba bojkot ovih izbora i apelovao je da ne promovišu svoje ideološke programe. Poručio je da je u kampanji za bojkot jedina tema uspostavljanje uslova za sledeće izbore, vladavina prava i podsticanje zaposlenih u državnim institucijama i javnim službama da ne dozvole da ih vlast zloupotrebi.– Važno je stalno razotkrivati sve afere u kojima su vrhovi vlasti napravili velike kriminalne i koruptivne aktivnosti, i podsticati sve koji imaju materijalne dokaze da ih javno iznesu – rekao je Čupić.

Aida Ćorović je istakla da je važno u ovom času poglede usmeriti ka budućnosti, svesni grešaka iz prošlosti. Rekla je da nikad više ne smemo dozvoliti vlast koja nas je dovela do ivice uništenja i poručila je da se nada da smo iz poslednjih 30 godina, kao društvo, naučili da političari moraju biti servis građana.Građani su bili u prilici i da pozdrave bivše pripadnike žandarmerije, Zlatka Gigića, Slavka Stojanovica i Dalibora Đorđevića, koji su otpušteni zbog primene sile nad braćom Aleksandra Vučića i Siniše Malog tokom Parade ponosa pre nekoliko godina.

Učesnici protesta su se prošetali do zgrade policije u Pap Pavla, gde se prisutnima obratio Vladimir Savić iz "Pokreta za bezbednu Srbiju", kao i jedan od otpuštenih policajaca. Skup je završen bez incidenata.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan