S Tvrđave odneto preko sto tona smeća

S Tvrđave odneto preko sto tona smeća

Radnici Javno komunalnog preduzeća "Čistoća" tokom četiri dana trajanja festivala "Exit" sa prostora Petrovaradinske tvrđave i podgrađa sakupili su i odneli preko sto tona smeća.

U sakupljanju otpada na Petrovaradinskoj tvrđavi aktivno je učestvovalo 80 ljudi, koji su raspoređivani od 6.30 časova ujutro i završavali sa radom pošto kompletna površina bude očišćena, što zavisi od količine smeća, ali nikada pre 13 časova, saopštavaju iz “Čistoće”.

Osim angažovanog ljudstva, u raščišćavanje prostora festivala uključena su bila i brojna vozila i mehanizacija preduzeća. Proces sakupljanja i odvoženja otpada je organizovan tako da u najmanjoj meri ometa građane. Manipulacija i pretovar iz malih kamiona, koji mogu da se kreću po ovom prostoru, u velike kamione - smećare, odvijala se na licu mesta tako da nije bilo zadržavanja i stvaranja dodatne gužve u saobraćaju.

Svi putevi, kej i trgovi koji vode do Petrovaradinske tvrđave bili su u pojačanom režimu čišćenja u sve tri smene. Uporedo sa aktivnostima na festivalskom prostoru, JKP "Čistoća“ organizovala je svoj rad tako da kompletna teritorija Grada Novog Sada bude očišćena, korpe i kontejneri ispražnjeni.

Tokom dana radilo se u tri smene, sa organizovanim međusmenama i svim raspoloživim ljudskim resursima.

Zaposleni u JKP "Čistoća“ Novi Sad u potpunosti spremno su dočekali održavanje festivala, a rasut otpad, kao i navedene količine sakupljenog smeća bile su očekivane za ovako masovna okupljanja, bez obzira na prostor na kojem se dešava, kaže se u saopštenju ovog preduzeća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan