S Tvrđave odneto preko sto tona smeća

S Tvrđave odneto preko sto tona smeća

Radnici Javno komunalnog preduzeća "Čistoća" tokom četiri dana trajanja festivala "Exit" sa prostora Petrovaradinske tvrđave i podgrađa sakupili su i odneli preko sto tona smeća.

U sakupljanju otpada na Petrovaradinskoj tvrđavi aktivno je učestvovalo 80 ljudi, koji su raspoređivani od 6.30 časova ujutro i završavali sa radom pošto kompletna površina bude očišćena, što zavisi od količine smeća, ali nikada pre 13 časova, saopštavaju iz “Čistoće”.

Osim angažovanog ljudstva, u raščišćavanje prostora festivala uključena su bila i brojna vozila i mehanizacija preduzeća. Proces sakupljanja i odvoženja otpada je organizovan tako da u najmanjoj meri ometa građane. Manipulacija i pretovar iz malih kamiona, koji mogu da se kreću po ovom prostoru, u velike kamione - smećare, odvijala se na licu mesta tako da nije bilo zadržavanja i stvaranja dodatne gužve u saobraćaju.

Svi putevi, kej i trgovi koji vode do Petrovaradinske tvrđave bili su u pojačanom režimu čišćenja u sve tri smene. Uporedo sa aktivnostima na festivalskom prostoru, JKP "Čistoća“ organizovala je svoj rad tako da kompletna teritorija Grada Novog Sada bude očišćena, korpe i kontejneri ispražnjeni.

Tokom dana radilo se u tri smene, sa organizovanim međusmenama i svim raspoloživim ljudskim resursima.

Zaposleni u JKP "Čistoća“ Novi Sad u potpunosti spremno su dočekali održavanje festivala, a rasut otpad, kao i navedene količine sakupljenog smeća bile su očekivane za ovako masovna okupljanja, bez obzira na prostor na kojem se dešava, kaže se u saopštenju ovog preduzeća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad bez struje betanija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje Elektrodistribucija Novi Sad štrand Vreme u Novom Sadu servisne informacije servisne informacije novi sad sahrane Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje novosadsko porodilište Petrovaradin bebe isključenje vode isključenja struje novorođenčad novosađani Isključenje struje jkp novosadska toplana RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode elektrovojvodina Futog policija