S Tvrđave odneto preko sto tona smeća

S Tvrđave odneto preko sto tona smeća

Radnici Javno komunalnog preduzeća "Čistoća" tokom četiri dana trajanja festivala "Exit" sa prostora Petrovaradinske tvrđave i podgrađa sakupili su i odneli preko sto tona smeća.

U sakupljanju otpada na Petrovaradinskoj tvrđavi aktivno je učestvovalo 80 ljudi, koji su raspoređivani od 6.30 časova ujutro i završavali sa radom pošto kompletna površina bude očišćena, što zavisi od količine smeća, ali nikada pre 13 časova, saopštavaju iz “Čistoće”.

Osim angažovanog ljudstva, u raščišćavanje prostora festivala uključena su bila i brojna vozila i mehanizacija preduzeća. Proces sakupljanja i odvoženja otpada je organizovan tako da u najmanjoj meri ometa građane. Manipulacija i pretovar iz malih kamiona, koji mogu da se kreću po ovom prostoru, u velike kamione - smećare, odvijala se na licu mesta tako da nije bilo zadržavanja i stvaranja dodatne gužve u saobraćaju.

Svi putevi, kej i trgovi koji vode do Petrovaradinske tvrđave bili su u pojačanom režimu čišćenja u sve tri smene. Uporedo sa aktivnostima na festivalskom prostoru, JKP "Čistoća“ organizovala je svoj rad tako da kompletna teritorija Grada Novog Sada bude očišćena, korpe i kontejneri ispražnjeni.

Tokom dana radilo se u tri smene, sa organizovanim međusmenama i svim raspoloživim ljudskim resursima.

Zaposleni u JKP "Čistoća“ Novi Sad u potpunosti spremno su dočekali održavanje festivala, a rasut otpad, kao i navedene količine sakupljenog smeća bile su očekivane za ovako masovna okupljanja, bez obzira na prostor na kojem se dešava, kaže se u saopštenju ovog preduzeća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode JKP Vodovod i kanalizacija Daško i Mlađa smanjen pritisak vode betanija sahrane novi sad vodovod bebe lisje radosne vesti Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novorođenčad OK Vojvodina raspored sahrana novi sad groblje servisne informacije isključenja struje havarija na vodovodu odbojka novosadsko porodilište almaško groblje bez struje Voša Spens elektrovojvodina memorijal velikana jkp lisje servisne informacije novi sad gradsko groblje