S. KARLOVCI: Učiteljica udarila dete jer se izgubilo u toku ekskurzije

S. KARLOVCI: Učiteljica udarila dete jer se izgubilo u toku ekskurzije

Učenica trećeg razreda Osnovne škole "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima A. L. dobila je šamar od svoje učiteljice Tamare Nedeljković nakon što se sa jednim drugarom izgubila između Kalemegdana i Knez Mihailove.

Zorica L., majka nesrećne devojčice, tvrdi da je učiteljica njenu ćerku ogrebala po ruci za šta postoji i medicinska dokumentacija u koju je "Blic" imao uvid, te da joj je, vičući na nju, udarila i šamar nasred Knez Mihailove i to pred ženom koja je pronašla devojčicu.

Zorica priča da se sve dogodilo u subotu 20. maja te da su ona i suprug čitav slučaj u ponedeljak prijavili policiji, zato što je, kako kaže, nedopustivo da se jedan pedagog tako ponaša prema svojim učenicima.

- Nikada neću zaboraviti telefonski poziv tog subotnjeg popodneva kada mi se javila nepoznata žena i rekla da je pronašla moju ćerku. Suprug je odmah pozvao Nedeljkovićevu i, na sreću, sve je rešeno u roku od petnaestak minuta. Ali, ne mogu da verujem kakav je bio epilog. Odakle učiteljici pravo da udari moje dete i kako je ono uopšte moglo da se izgubi - pita se Zorica.

Majka kaže da su joj ćerka i njen drug kasnije ispričali da su bili poslednji u koloni, a da su dve učiteljice sa kojima su išli na ekskurziju, pedagog i vođa puta iz jedne lokalne turističke agencije, sve vreme bili na čelu kolone umesto da su se rasporedili kako bi imali potpun nadzor nad decom.

- Ćerka mi je rekla da su išli sa Kalemegdana u Knez Mihailovu i da su na pešačkom prelazu izgubili iz vida svoje drugare jer ih je zaklonila grupa turista. Mahinalno su produžili pravo u Knez Mihailovu ne sluteći da su vođe puta odustale od te ideje zbog gužve i skrenule nazad ka autobusu - objašnjava Zorica.

Žena koja je pronašla decu H. R. kaže za "Blic" da je primetila uplakanu devojčicu i dečaka koji joj govori da ne brine i da će sve biti u redu.

- Prišla sam i upitala ih šta se desilo. Rekli su mi da su se izgubili i tražila broj telefona učiteljice da je pozovem, međutim nisu znali pa smo pozvali majku devojčice. Stupili smo u kontakt i sačekali učiteljicu. Ona je počela da viče na njih i udarila je rukom devojčicu po glavi. Rekla sam joj da prestane, da to ne sme da radi i ona se nakon toga smirila, a ja sam se pozdravila sa decom i otišla - priča nam H. R.

Majka Zorica kaže da su se odlučili da prijave čitav slučaj jer su od Nedeljkovićeve očekivali barem konstruktivan razgovor i objašnjenje za incident, ali da je ona bila vrlo neprijatna i da je krivicu prebacivala na decu.

Direktor škole "23. oktobar" Goran Maravić kaže da su primili prijavu protiv učiteljice i da će ona biti razmatrana na sednici školskog odbora 1. juna.

- Ipak, škola nema ništa s tim jer mi nismo organizovali ekskurziju. Taj put su organizovali roditelji u saradnji sa učiteljicama, van školskog plana i programa. Ja nemam pravo da ispitujem šta neko radi van škole i van radnog vremena. Jako je ružno ako se to zaista desilo, ali ja tu ne mogu ništa. Videćemo šta će odlučiti školski odbor i policija - rekao nam je Maravić.

Ostatak vesti možete pročitati OVDE

 

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jelena

  pre 1173 dana i 4 sata

  Ja bih toj učiteljici glavu otkinula što mi je izgubila dete... Bez obzira što je ekskurzija organizovana van školskog programa, učiteljica mora da bude odgovorna!!!
  Čisto bih reagovala kao roditelj

  Oceni komentar:
  14
  6