Sa Crkve imena Marijinog ponovo otpada fasada, ali nije prioritet za restauraciju

Sa Crkve imena Marijinog ponovo otpada fasada, ali nije prioritet za restauraciju

Sa katoličke Crkve imena Marijinog svako malo padne neki crep ili pak deo ornamenata sa fasade, pogotovo kad je neko nevreme, kao što je to bio slučaj u nedelju i pravo je čudo da do sada niko nije povređen.

Oko katedrale, kako je Novosađani često greškom nazivaju, posle nedeljne oluje osvanula je traka, koja je upućivala na to da nije bezbedno kretati se blizu tog verskog objekta, a tragovi maltera bili su neumitan dokaz da je i ovog puta došlo do obrušavanja ornamentike ili nečega drugog, saopštava "Dnevnik".

Po rečima direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada mr Siniše Jokića, obnova crkve Imena Marijinog nije planirana ove godine. Jokić kaže da će nastojati da se ovaj objekat stavi na spisak za restauraciju za narednu godinu. Кako je istakao, trenutni prioritet je podgrađe Petrovaradinske tvrđave.

Župna crkva Imena Marijinog jedna je od deset turističkih atrakcija u Novom Sadu koju domaći i strani turisti rado posećuju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje horoskopski znaci Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode novosadsko porodilište servisne informacije servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina vremenska prognoza sremski karlovci matičar novi sad novorođenčad sahrana raspored sahrana novi sad bez vode betanija novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje gradsko groblje bez struje horoskop bebe Republički hidrometeorološki zavod gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Vreme u Novom Sadu isključenja struje