Sa Crkve imena Marijinog ponovo otpada fasada, ali nije prioritet za restauraciju

Sa Crkve imena Marijinog ponovo otpada fasada, ali nije prioritet za restauraciju

Sa katoličke Crkve imena Marijinog svako malo padne neki crep ili pak deo ornamenata sa fasade, pogotovo kad je neko nevreme, kao što je to bio slučaj u nedelju i pravo je čudo da do sada niko nije povređen.

Oko katedrale, kako je Novosađani često greškom nazivaju, posle nedeljne oluje osvanula je traka, koja je upućivala na to da nije bezbedno kretati se blizu tog verskog objekta, a tragovi maltera bili su neumitan dokaz da je i ovog puta došlo do obrušavanja ornamentike ili nečega drugog, saopštava "Dnevnik".

Po rečima direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada mr Siniše Jokića, obnova crkve Imena Marijinog nije planirana ove godine. Jokić kaže da će nastojati da se ovaj objekat stavi na spisak za restauraciju za narednu godinu. Кako je istakao, trenutni prioritet je podgrađe Petrovaradinske tvrđave.

Župna crkva Imena Marijinog jedna je od deset turističkih atrakcija u Novom Sadu koju domaći i strani turisti rado posećuju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop isključenja struje novorođenčad servisne informacije novi sad dnevni horoskop horoskopski znaci Elektrodistribucija Novi Sad bebe jkp lisje štrajk poštara klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja zodijak gradonačelnik Miloš Vučević bez struje vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad elektrovojvodina bez vode raspored sahrana novi sad isključenje vode Ledena Šuma betanija Isključenje struje skupština grada novog sada pošte srbije novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević astrologija