SAD I ZVANIČNO: Objavljena odluka o ukidanju pomoćne policije

SAD I ZVANIČNO: Objavljena odluka o ukidanju pomoćne policije

Odluka o ukidanju uredbe o formiranju pomoćne policije u Srbiji objavljena je u najnovijem "Službenom glasniku".

Vlada Srbije Uredbu o službi u pomoćnoj policiji donela je 29. decembra prošle godine, a ukinula ju je 9. janura posle pritiska javnosti.

Po toj uredbi, pomoćnu policiju trebalo je da čine osobe koje nisu u radnom odnosu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a tokom angažovanja nosili bi oružje, policijske uniforme i službenu legitimacija koja bi se razlikovala u natpisu – umesto "policija" pisalo bi "pomoćna policija".

Opozicione partije kritikovale su najavu formiranja pomoćne policije, navodeći da je cilj da se zapošljavaju kadrovi vladajuće Srpske napredne stranke.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija isključenje grejanja betanija elektrovojvodina dan državnosti zdravlje jkp novosadska toplana vremenska prognoza isključenja struje JGSP "Novi Sad" Republički hidrometeorološki zavod epidemija gripa vremenska prognoza novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Vreme u Novom Sadu isključenje vode Srbija Futog novosadsko porodilište bez grejanja Spens Elektrodistribucija Novi Sad bebe novosađani servisne informacije novi sad Vreme u Srbiji novorođenčad bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo