SAD, Kosovo i Srbija nominovani za Nobelovu nagradu za mir

SAD, Kosovo i Srbija nominovani za Nobelovu nagradu za mir

Vlade SAD, Kosova i Srbije nominovane su za Nobelovu nagradu za mir. Inicijativu za nominovanje je podneo švedski poslanik.

Magnus Jakobson, naveo je  da ga je na to podstakao Vašingtonski sporazum između Beograda i Prištine o normalizaciji ekonomskih odnosa, što smatra trasiranjem puta za postizanje mirovnog sporazuma dveju strana. On je na Tviteru napisao, da ovaj sporazum ima za cilj eliminisanje rizika od novih sukoba na Balkanu i bliži je miru i uzajamnom priznavanju, prenosi RTV.

Trgovina i komunikacija su neki od najvažnijih stubova za prelazak iz "hladnog u topli mir". Ovo je veoma važan korak za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije. Ako potpisani sporazum funkcioniše kako je predviđeno, trgovina i otvoreni lični odnosi otvorili bi put za međusobni mirovni sporazum u kojem Srbija može da prizna Kosovo, što bi stavilo tačku na ovaj dugi sukob − objavio je Jakobson.

Specijalni savetnik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel, je na svom tviter nalogu podelio pismo švedskog poslanika i kratko napisao "Donald Tramp drugi put nominovan za Nobelovu nagradu za mir zbog istorijskog sporazuma Kosova i Srbije".

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sad mogu da umrem

  pre 169 dana i 10 sati

  Treba zapamtiti ovu vest, i sagledati je ponovo u budućnosti, u svetlu novih događaja, tada.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Mučenik

  pre 168 dana i 19 sati

  Zaista krasna vest da je naša Vlada kandidat za Nobelovu nagradu. Gde je tu predsednik, on ima vladu u malom džepčiću, on je sve nesebično i energično uradio, a ministri su samo klimoglavci i kao papagaji prenose i čitaju javno misli predsednika, a njega nema u kandidaturi za prestižnu nagradu. E, nema pravde, nema, neli. Savetujem Vladi, kada porimi nagradu, da je pokloni svom velikom šefu. Ovim Vlada staje rame uz rame naših nobelovaca Ive Andrića i Lavoslava Ružičke. Srećno im bilo!

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Vasa Ladacki

  pre 168 dana i 11 sati

  Hahahahahahahaha

  Oceni komentar:
  0
  0