Sahranjena novosadska novinarka Nada Dugošija Maksimović

Sahranjena novosadska novinarka Nada Dugošija Maksimović

Na Novom groblju u Novom Sadu u četvrtak 10. januara, sahranjena je poznata novosadska novinarka u penziji Nada Dugošija Maksimović. Ona je posle kratke i teške bolesti preminula u 78. godini života.

Ispraćaju je pored porodice i rodbine prisustvovao i veliki broj kolega, od kojih su mnogi zanat učili upravo od čuvene Nade Maks, kako su je zvali.

Nada Dugošija Maksimović rođena je 14. maja 1941. godine u glavnom gradu Vojvodine, gde je završila Gimnaziju "Moša Pijade“ i nakon toga studirala jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu. U svet novinarstava ulazi preko studentskog lista Indeks, a za novosadski Dnevnik počinje da radi honorarno od 1968. godine, a tu se ’74. godine i zaposlila. Skoro trideset godina je pisala za Novosadsku hroniku, Unutrašnju-političku rubriku, a uređivala je i zabavne priloge, stranu na kojoj su pisali čitaoci i nedeljnu rubriku Porodica. Zahvaljuljući znanju i iskustvu stigla je do pozicije urednika Novosadske hronike. Iz Dnevnika 1992. prelazi u dopisništvo Naše borbe odakle je nakon šest godina otišla u penziju. Iako penzionisana, nekoliko godina je radila kao urednik u Građanskom listu.  

Osim kao izuzetnog novinara i urednika, mnogi će je pamtiti kao osobu koja je učila mlade koji su ulazili u svet pisanih medija. Bila je novinarska majka mnogim današnjim novinarima srednje generacije.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad klisa Elektrodistribucija Novi Sad Spens matičar novi sad Isključenje struje servisne informacije elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" Republički hidrometeorološki zavod betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje jkp novosadska toplana novosadsko porodilište isključenja struje detelinara sahrane novi sad novosadski sajam servisne informacije novi sad KCV jkp lisje bez vode novosađani novorođenčad bebe isključenje vode novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja