Sahranjena novosadska novinarka Nada Dugošija Maksimović

Sahranjena novosadska novinarka Nada Dugošija Maksimović

Na Novom groblju u Novom Sadu u četvrtak 10. januara, sahranjena je poznata novosadska novinarka u penziji Nada Dugošija Maksimović. Ona je posle kratke i teške bolesti preminula u 78. godini života.

Ispraćaju je pored porodice i rodbine prisustvovao i veliki broj kolega, od kojih su mnogi zanat učili upravo od čuvene Nade Maks, kako su je zvali.

Nada Dugošija Maksimović rođena je 14. maja 1941. godine u glavnom gradu Vojvodine, gde je završila Gimnaziju "Moša Pijade“ i nakon toga studirala jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu. U svet novinarstava ulazi preko studentskog lista Indeks, a za novosadski Dnevnik počinje da radi honorarno od 1968. godine, a tu se ’74. godine i zaposlila. Skoro trideset godina je pisala za Novosadsku hroniku, Unutrašnju-političku rubriku, a uređivala je i zabavne priloge, stranu na kojoj su pisali čitaoci i nedeljnu rubriku Porodica. Zahvaljuljući znanju i iskustvu stigla je do pozicije urednika Novosadske hronike. Iz Dnevnika 1992. prelazi u dopisništvo Naše borbe odakle je nakon šest godina otišla u penziju. Iako penzionisana, nekoliko godina je radila kao urednik u Građanskom listu.  

Osim kao izuzetnog novinara i urednika, mnogi će je pamtiti kao osobu koja je učila mlade koji su ulazili u svet pisanih medija. Bila je novinarska majka mnogim današnjim novinarima srednje generacije.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan