Sajam automobilčića: Od fiće i juga do skupocenog rimca (FOTO)

Sajam automobilčića: Od fiće i juga do skupocenog rimca (FOTO)

U organizaciji Saveza vozača Vojvodine u subotu je na Trgu slobode održan Sajam automobilčića.  

Događaj je okupio kolekcionare iz Srbije i okolnih zemalja koji su na preko dvadeset štandova izložili nekoliko hiljada minijaturnih vozila.Posetioci su mogli da uživaju u automobilima, motociklima, kamionima, autobusima, a mnogima su osmehe izmamili fića, jugo i tristać. Najskuplji primerci  bili su BMW petica i sedmica izloženi u vitrini, čija vrednost je bila procenjena na 400 evra. Istu cenu imao je i rimac koji nije bio na prodaju, ali su Novosađani mogli da uživaju u njemu i da ga posmatraju kroz staklenu kutiju.


Pored automobilčića na trgu su bila predstavljena i prava specijalizovana vozila službi komunalnih preduzeća i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predsednik Saveza vozača Vojvodine Marko Topo kazao je novinarima da je ovaj sajam organizovan drugu godinu za redom i izrazio je nadu da će postati tradicionalan.- Cilj manifestacije je predstavljanje kolekcionarstva i povezivanje kolekcionara iz Srbije i regiona, ali i edukacija u saobraćaju. Danas ovde izlažu ljudi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, ali i iz više gradova naše države. Kolekcionarstvo i berza automobilčića zaista su ozbiljne stvari – rekao je Topo. 

Više fotografija možete pogledati u albumu

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan