Sajam knjiga početkom marta u Novom Sadu: Otvoreni konkursi za nagrade

Sajam knjiga početkom marta u Novom Sadu: Otvoreni konkursi za nagrade

Sajam knjiga biće upriličen od 5. do 11. marta, kada se održava i Manifestacija "Dani Laze Kostića". Tom prilikom biće predstavljeni dobitnici najznačajnijih književnih priznanja u Srbiji, između dva Sajma, ali i uručena Nagrada "Laza Kostić".

Novosadski sajam kako saopštavaju već četvrt veka organizuje sajmove posvećene pisanoj reči, kulturi i umetnosti.

Priznanje Novosadskog sajma, koje se sastoji od Diplome i novčanog dela će, 24. put, biti dodeljeno domaćem piscu - autoru dela objavljenog između dva Sajma knjiga, čiji je izdavač učesnik na Sajmu. 

Biće uručeno i priznanje za Izdavački poduhvat. Žiri, koji čine predsednik, Franja Petrinović i članovi Đorđe Pisarev i Zoran Đerić, može da predloži i dodelu Specijalne nagrade.

 

 

Rok za prijavljivanje je 1. februar, a izdavači bi trebalo da pošalju knjige (po tri primerka svakog naslova) kojima konkurišu za nagradu, na adresu Novosadski sajam AD, Hajduk Veljkova 11, 21000 Novi Sad, sa naznakom "Za Sajam knjiga".

Prošle godine, ustanovljena je i nova kategorija u okviru Nagrade "Laza Kostić"  - najbolja knjiga u oblasti književnosti za decu. Svi izdavači, učesnici Sajma, mogu da konkurišu i za nagrade "Izdavački poduhvat godine" i "Zaharije Orfelin".

Uz Sajam knjiga, koji traje od 5. do 11. marta, biće održana i 24. međunarodna izložba umetnosti "Art expo", a 14. međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" od 7. do 9. marta. Ulaz na sve priredbe, u tom terminu je besplatan.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode betanija vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez grejanja Vreme u Novom Sadu epidemija gripa Isključenje struje servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod novi sad jp sportski i poslovni centar vojvodina isključenja struje novosađani bez struje isključenje grejanja Vreme u Srbiji vremenska prognoza novi sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo Spens elektrovojvodina zdravlje novorođenčad horoskop