SAJLOVO: Nove saobraćajnice i vodovodna mreža, a u planu i kulturna stanica

SAJLOVO: Nove saobraćajnice i vodovodna mreža, a u planu i kulturna stanica

Na naselju Sajlovo u toku su radovi na uređenju saobraćajnih površina i izgradn sekundarne vodovodne mreže. Projektnom dokumentacijom obuhvaćeno je uređenje 13,4 km saobraćajnica, odnosno 38 ulica u ovom naselju, a sama realizacija biće izvedena u dve faze.

Radove su obišli član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić.

– Danas smo na Sajlovu gde se izvode radovi na uređenju saobraćajnih površina koji prate dinamiku koju sprovodi JKP "Vodovod i kanalizacija". U prvoj fazi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže opredeljeno je 65 miliona dinara za rekonstrukciju 7 km vodovodne mreže, a nakon toga se izvode radovi na uređenju saobraćajnih površina i planirano je asfaltiranje 13 ulica. Izvođač radova je "Put-invest" DOO Novi Sad, a ugovorena vrednost je blizu 132 miliona dinara. Planirani rok za završetak radova je 240 kalendarskih dana tj. septembar ove godine. U drugoj fazi planira se asfaltiranje još 25 ulica što je oko 9 km saobraćajnica, i time će sve ulice u naselju Sajlovo imati asfalt i biće rešen problem odvođenja atmosferskih voda. Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2020. godinu za drugu fazu radova predviđeno je 300 miliona dinara – rekao je Vladimir Stojković.U prvoj fazi, koja je trenutno u toku, planirano je asfaltiranje 13 ulica odnosno 4,2 km saobraćajnica u postojećoj regulaciji, a sem kolovoza predviđeno je i uređenje bankina, kao i rešavanje odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina. Biće postavljena potrebna vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, kao i usporivači brzine, radi umirenja saobraćaja. Ulice koje će biti uređene u prvoj fazi su: Save Josića, Nikole Simića, Dragana Bandića, Milana Janića, Siniše Lauševa, Sajlovo 10, Sajlovo 11, Sajlovo 12, Sajlovo 20, Sajlovo 22, Sajlovo 23, Sajlovo 34, Sajlovo 38.

U 2020. godini opredeljeno je 300 miliona dinara za uređenje ulica II faze, kao i 30 miliona dinara za parterno uređenje oko objekta kulturne stanice "Sajlovo" u okviru projekta Evropska prestonica kulture.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan