Samo 10 minuta vašeg trčanja pomaže u očuvanju okeana od plastike

Samo 10 minuta vašeg trčanja pomaže u očuvanju okeana od plastike

Svetski dan okeana obeležava se 8. juna. Istraživanja pokazuju da se svet nalazi na prekretnici i da će ljudi, ako nastave sa nemarom o životnoj sredini, doprineti da okeani do 2050. godine imaju u sebi više plastike nego ribe.

Zato je potrebno angažovanje svih kako bi se stvorila istinska promena i sprečilo dalje uništavanje prirode. Čuveni sportski brend Adidas i njegov dugogodišnji partner Parley tim povodom i ove godine su pokrenuli akciju Run For The Oceans koja se održava i u Srbiji.

Doprinos se meri kroz Adidas running aplikaciju, čiji korisnici biraju sport u kom žele da učestvuju, i za svakih 10 minuta aktivnosti Parley će da očisti težinu ekvivalentnu jednoj plastičnoj flaši. Cilj je da se na ovaj način stvore uslovi za uklanjanje čak 250.000 kilograma plastike pre nego što stigne do vodenih površina.

Kako bi se ostvarila ova zamisao, Adidas poziva sve da od 23. maja do 8. juna učestvuju u izazovu i na taj način doprinesu promeni. Oni koji budu imali najviše sakupljenih aktivnih sati u Run For The Oceans izazovu, biće nagrađeni sa pet vaučera od 250 evra za kupovinu u Adidas radnji.

Od 2017. godine, brend sa tri crte i Parley Run for the Oceans ujedinili su preko 8,2 miliona trkača širom sveta, ukupno pretrčavši više od 81,7 miliona kilometara. Od 2015. godine, Adidas je napravio više od 50 miliona pari patika sa Parley Ocean plastikom.

Ne zaboravite da pokrenete aplikaciju svaki put pre nego što krenete u svoju omiljenu aktivnost jer sve se računa.

Za više informacija o prijavi i učešću u izazovu posetite sajt.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan