SAMO ZA ISKUSNE: Planinarska akcija u subotu na Fruškoj gori

SAMO ZA ISKUSNE: Planinarska akcija u subotu na Fruškoj gori

Ruta je primerena isključivo planinarima koji redovno pešače.


Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 27. oktobra, organizuje jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori, sa rutom Rakovac – Dombo –  česma lovačkog doma –  Kurjakovac –  Dumbovački vodopad –  Kobilica –  Kobila –  Brankovac –  Crvena krečana –  šumarska kuća Bučije –  izvor Bučije –  hranilica Dubočaš –  Kratko –  lov. čeka Gradac –  Gradac –  Mali gradac –  Slapovi – Stari Rakovac.

Polazak je u 7 časova, redovnom autobuskom linijom broj 77 za Rakovac. Izlazak iz autobusa je u Rakovcu. Autobus kreće sa međugradske autobuske stanice i staje kod Lutrije, Futoške pijace i kod Mosta slobode. Povratak je autobusom iz Starog Rakovca u 15.15 sati ili po dogovoru.
 
Kako naglašavaju iz PD "Naftaš", akcija je namenjena planinarima koji redovno pešače, a za učešće su neophodne planinarske cipele i štapovi, a potrebna je i odlična kondicija, kao i veština za savladavanje prepreka i kretanje po strmom i klizavom terenu.

Staza je dužine 22 km sa 1.100 m uspona.

Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije, kažu iz PD "Naftaš".
 
Turu će voditi Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona  064 842 3054.

Više informacija potražite na internet prezentaciji društva.
Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Futog bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo gradsko groblje elektrovojvodina sremska kamenica vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad sahrane Isključenje struje Vreme u Srbiji štrand novosadsko porodilište javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija bebe JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod novosađani RHMZ servisne informacije isključenje vode novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje policija raspored sahrana novi sad Vreme u Novom Sadu jkp lisje bez struje