Samo za izdržljive: Planinarska akcija u subotu na Fruškoj gori

Samo za izdržljive: Planinarska akcija u subotu na Fruškoj gori

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 5. novembra, organizuje jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori, sa rutom Paragovo-Crni čot-Iriški venac-Klanci-Izvor Kozma i Damjan-vodopad-Vrdnik-Penzionerski izvor-Kraljeva stolica-Popovica.

Polazak je u 8.50 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom sa Popovice u 15.55 ili po dogovoru.
 
Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare, te su za učešće neophodne planinarske cipele i štapovi, a potrebna je i odlična kondicija, kao i veština za savladavanje prepreka i kretanje po strmom i klizavom terenu.
 
Staza je dužine 23 km, sa 1.080 m uspona.
 
Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću, a, kako navode orgnizatori, svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu s pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.
 
Akciju će predvoditi Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona  064 842 3054.
 
Više informacija na internet prezentaciji društva.
Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje jkp novosadska toplana novosađani raspored sahrana novi sad novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje vode maturanti JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje servisne informacije novi sad Isključenje struje Vreme u Novom Sadu horoskop bebe vremenska prognoza novi sad sahrane gradsko groblje vremenska prognoza servisne informacije RHMZ Spens novosadska policija bez vode bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište betanija Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina