Samo za izdržljive: Planinarska akcija u subotu na Fruškoj gori

Samo za izdržljive: Planinarska akcija u subotu na Fruškoj gori

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 5. novembra, organizuje jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori, sa rutom Paragovo-Crni čot-Iriški venac-Klanci-Izvor Kozma i Damjan-vodopad-Vrdnik-Penzionerski izvor-Kraljeva stolica-Popovica.

Polazak je u 8.50 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom sa Popovice u 15.55 ili po dogovoru.
 
Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare, te su za učešće neophodne planinarske cipele i štapovi, a potrebna je i odlična kondicija, kao i veština za savladavanje prepreka i kretanje po strmom i klizavom terenu.
 
Staza je dužine 23 km, sa 1.080 m uspona.
 
Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću, a, kako navode orgnizatori, svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu s pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.
 
Akciju će predvoditi Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona  064 842 3054.
 
Više informacija na internet prezentaciji društva.
Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad novosađani JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište isključenje vode jkp lisje Isključenje struje elektrovojvodina gradsko groblje bez struje bez vode vremenska prognoza Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije sremski karlovci horoskop horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja sahrane sahrana matičar novi sad novorođenčad