"SAN IMPEX": Majstor Jagoš uvek voljan da pomogne deci, naduva im gume i dâ neki dobar savet (FOTO)

"SAN IMPEX": Majstor Jagoš uvek voljan da pomogne deci, naduva im gume i dâ neki dobar savet (FOTO)

Novosađani su poznati po tome što za prevoz po gradu ili u svrhu rekreacije najčešće koriste bicikl. Ovo ne treba da čudi, jer je Novi Sad ravničarski grad i svi kvartovi u njemu odlično su povezani.

Čim prohodaju, novosadski klinci za prvi rođus dobiju "bajs" bez pedala, pa kasnije one na tri i četiri točka, te odatle i tolika ljubav stanovnika ovog grada prema vožnji bicikla.

Naši sugrađani koji nemaju ovo ekološko prevozno sredstvo, ovih dana pohrlili su u radnje da ga kupe, jer, kako kažu, mnogo je bezbedniji od autobusa, posebno od kada se pojavila epidemija izazvana virusom korona.

Mnogo je i radnji u gradu koje nude razne modele dvotočkaša. Ipak, jedna se poprilično razlikuje od ostalih, a reč je o prodavnici "San Impex" koja posluje u Petrovaradinu već više od 20 godina.


Vlasnik radnje koja se nalazi u Preradovićevoj 13 je Jagoš Ćeranić, diplomirani ekonomista, koji je odlučio davne 1997. godine da pokrene privatni biznis kako bi prehranio svoju petočlanu porodicu.

Jagoša u kraju ga svi dobro znaju, svi ga vole i dolaze da im svojim vrednim rukama popravi bilo koji kvar na biciklu.

Posebna priča su komšijska deca, koja ceo dan dolaze da im čika Jagoš besplatno naduva gume, dok njihovi roditelji ne menjaju mesto za kupovinu i popravak bicikla.

– U ponudi imam isključivo bicikle domaćih proizvođača marke "Capriolo" i "Polar", i mogu vam reći da nisam pogrešio u izboru jer se oni najbolje kotiraju, posebno ove sezone. Razlog tome je prisustvo korona virusa, jer se ljudi i dalje plaše, te izbegavaju autobus. Prodaja je narasla i zbog činjenice da je ove godine mnogo manje uvoznih polovnih bajkova – priča Jagoš.


Od njega saznajemo da se najviše prodaju tzv. city, odnosno gradski bicikli, kao i mauntin bajkovi. Takođe, sve je više naših  sugrađana koji pazare i starog dobrog "poniku".

Naš sagovornik svakog kupca iskreno i posavetuje, jer smatra da samo poštenim radom čovek može da opstane u bilo kojoj vrsti posla.

– Mnogi kada dođu pokažu prstom i kažu "želim ovaj model i ovu boju", ali posle razgovora sa njima shvatim da se ne razumeju previše u kupovinu. U tim situacijama obično pitam da li će bicikl voziti po gradu ili će ga koristiti i za vožnju po Fruškoj gori. U zavisnosti od odgovora predlažem koji model da kupe. Najčešće svi odgovori leže u modelu gume, jer se razlikuju one za gradsku i planinsku vožnju. Nalazimo se u Petrovaradinu, a sugrađani koji biciklom odlaze u grad često imaju problem da izguraju uzbrdicu preko mosta, jer nemaju adekvatnog dvotočkaša. Tada za njih pronalazim najbolje rešenjea – priča naš sagovornik.


Takođe, u ovoj radnji naši najstariji sugrađani mogu da kupe bajs na osam mesečnih rata, jer je Ćeranić potpisao ugovor za Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Saznajemo da su Novosađani voljni za novog dvotočkaša da izdvoje do 25.000 dinara, dok manji poniji staju 15, a veći modeli 18.000 dinara.

Sem prodajom, naš sagovornik se bavi i popravkom bicikala. Besplatno radi i ostale sitne popravke, poput nameštanja sica. Servis bicikla kod Jagoša je 1.200 dinara, a ovih dana je gužva je velika, te se na servisiranje čeka i po pet dana. 

Deci uvek pomogne, naduva im gume i uvek im dâ neki dobar savet, a otkako je postao deda obožava da svom unuku pokazuje čari popravljanja i nameštanja bicikala.

Tekst je napisan u okviru projekta "Jačanje solidarnosti kao odgovor na COVID 19 epidemiju u Srbiji" koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške. Stavovi izraženi u ovom tekstu ne moraju nužno predstavljati stavove Ambasade Kraljevine Norveške, Balkanskog fonda za demokratiju i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Oceni vest:
10
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Majki

  pre 1019 dana i 21 sat

  Izuzetno skup majstor. Ja zivim 200 m od njega a mnogi koje znam teraju kod pravog majstora u bici savez.. Za mnooogo manje para

  Oceni komentar:
  8
  1
 • Komsija

  pre 948 dana i 22 sata

  Super komsija, odlican servis za biciklove. Cene su povoljne kako usluga tako i bicklova.

  Oceni komentar:
  1
  3