ŠANGAJ: Prvacima poklon-paketi sa školskim priborom (FOTO)

ŠANGAJ: Prvacima poklon-paketi sa školskim priborom (FOTO)

U Osnovnoj školi "Veljko Vlahović" danas je održana priredba povodom početka školske godine i svečanog prijema prvaka.

Za novoformirano odeljenje koje će pohađati školu u Šangaju, učenici četvrtog i petog razreda izveli su priredbu sa bogatim programom. Tom prilikom su đacima koji kreću u prvi razred uručeni poklon-paketi sa osnovnim školskim priborom, koje je za njih pripremilo Udruženje građana "Srećni ljudi" iz Šangaja. Ivan Radojičić iz tog Udruženja rekao je da je podeljen 21 paket koji se sastoji od školskog pribora i ranaca za školu za svakog učenika, kako za dečake, tako i za devojčice.

Direktorka OŠ "Veljko Vlahović" Ljubica Grubač rekla je da je to najmanja škola na području Grada Novog Sada i da u njoj postoji samo po jedno odeljenje u svakom razredu.

- Zahvaljujući samo jednom odeljenju, mi opstajemo već 46 godina. Ovakvi humani gestovi nam veoma znače, a podrška Grada i Udruženja građana "Srećni ljudi" utoliko je još značajnija i daje nam vetar u leđa – istakla je Ljubica Grubač.

Svečanosti je prisustvovao i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Došao sam kao predstavnik Grada Novog Sada da poželim novim školarcima, odnosno učenicima koji kreću u prvi razred osnovne škole, mnogo sreće i uspeha u njihovom predstojećem školovanju. Oni će odškrinuti vrata jednog potpuno novog sveta za njih i želim im da se osećaju prijatno u svojoj školi. Ovde će biti u prilici da steknu nova znanja, drugare i da nižu uspeh za uspehom na ponos njihovih roditelja. Raduje me, povrh svega, što je povećan broj upisanih učenika u odnosu na proteklu školsku godinu, tako da želimo dobrodošlicu u školske klupe čak za 3. 729 učenika u Novom Sadu - rekao je Cvjetićanin.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan