Sanitarna inspekcija vršila vanrednu kontrolu i podnela 15 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera u NS

Sanitarna inspekcija vršila vanrednu kontrolu i podnela 15 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera u NS

Radi sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti Kovid-19 i zaštite stanovništva, sanitarna inspekcija vršila je prethodnog dana pojačanu kontrolu sprovođenja protivepidemijskih mera u Novom Sadu.

Kako se navodi na sajtu Vlade Vojvodine, vanrednim nadzorom poštovanja propisanih mera kontrolisano je 40 objekata, među kojima je najviše bilo ugostiteljskih objekata (restorani, kafići i kafane), tržnih centara, kao i prodavnica.

Prilikom kontrole, sanitarna inspekcija je obaveštavala kontrolisana lica i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera, kao i na ličnu odgovornost svakog lica u njihovom sprovođenju.

Protiv odgovornih lica za koja je prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno da se nisu pridržavala protivepidemijskih mera sanitarna inspekcija podnela je 15 prekršajnih prijava, a najveći deo odnosio se na nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance.

U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti Kovid-19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci.

Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima na teritoriji svih gradova Vojvodine, napominju iz Pokrajinske vlade.

Oceni vest:
6
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • milica

  pre 978 dana i 3 sata

  Mogli da posete prodavnicu Idee u Bulevaru kralja Petra I, Novi Sad.Zaposleni ne nose maske, kupci ulaze bez maski..

  Oceni komentar:
  0
  0