ŠANSA ZA POSAO: Vojska bez prestanka traži medicinare

ŠANSA ZA POSAO: Vojska bez prestanka traži medicinare

Prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe nastavlja se do popune upražnjenih mesta, a svi zainteresovani za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskoj klasi trebalo bi da se prijave u centar Ministarstva odbrane prema opštini stanovanja zaključno sa 21. avgustom ove godine.

Nakon završenog dobrovoljnog služenja vojnog roka, zainteresovanim profesionalnim vojnicima – medicinskim tehničarima opšteg, pedijatrijskog i ginekološko-akušerskog smera, laboratorijskim tehničarima zdravstvene struke i farmaceutskim tehničarima, biće omogućen prijem u službu u vojnozdravstvene ustanove u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, uključujući i Vojnomedicinsku akademiju, prenose "Večernje novosti".

Prema podacima Ministarstva odbrane i Vojnomedicinske akademije, trenutno je na obuci u Nišu 40 polaznika koji će od 1. septembra biti upućeni na kolektivnu obuku u Vojnomedicinsku akademiju.

Na dobrovoljno služenje vojnog roka upućuju se rođeni 1988. godine i mlađi, a sve informacije se mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u opštinama u mestu stanovanja ili putem sajta Ministarstva odbrane. Jedan od uslova je završena srednja medicinska škola za zanimanja koja se traže za prijem i položen stručni ispit.

Dobrovoljno služenje vojnog roka traje šest meseci.

NAPREDOVANjE PREDVIĐENO

Po potpisivanju prvog ugovora, profesionalni vojnici dobijaju čin razvodnika, a kasnije napreduju u viši čin desetara i mlađeg vodnika na osnovu vremena provedenog u službi i završetka kurseva predviđenih za dalje napredovanje, objašnjavaju u Ministarstvu odbrane. Rad u vojnozdravstvenim ustanovama omogućava stalno stručno usavršavanje, mogućnost učešća u mirovnim misijama u inostranstvu, kao i studije za strukovne medicinske sestre na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, prenose "Večernje novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

MUP raspored sahrana novi sad astrologija policija isključenje grejanja novosadsko porodilište isključenje vode jkp novosadska toplana horoskopski znaci betanija horoskop bez struje isključenja struje dnevni horoskop bebe bez grejanja novosađani Dom zdravlja novorođenčad servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad bez vode Dom zdravlja Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod srpska pravoslavna crkva