Saopštenje "Promenade" povodom otvaranja objekta

Saopštenje "Promenade" povodom otvaranja objekta

U petak, 22. maja, šoping centar "Promenada" otvoren je u skladu sa zakonom i dobijenom upotrebnom dozvolom broj ROP-NSD-1589-IUP-30/2020 i uz dodatne mere zaštite preporučene od strane Kriznog štaba kada je u pitanju sprečavanje širenja Kovid-19 virusa.

Šoping centar Promenada Novi Sad će tako za sve posetioce biti otvoren svakog dana od 10 do 22 časa. 

U skladu sa svim važećim zakonima i propisima, proces tehničkog prijema šoping centra Promenada je u protekla dva dana okončan, uz ispunjenje svih uslova nadležnih institucija. Uz okončanje tehničkog prijema, uporedo su implementirane određene preventivne mere koje uključuju povećanu brigu o higijeni, ali i izmene u funkcionisanju određenih sistema unutar šoping centra. Preduzete mere higijene uključuju dezinfikovanje svih površina više puta na dan, kao i intenzivnije čišćenje i dezinfikovanje određenih delova šoping centra koji trpe veći broj posetilaca u toku dana, kao što su eskalatori, klupe, toaleti, liftovi, prostor oko restorana, kafića i dr. Takođe, na ključnim mestima unutar šoping centra su postavljene trake za održavanje socijalne distance, dok su na mestima u blizini restorana, toaleta i na drugim bitnim lokacijama postavljeni dispanzeri za dezinfekciju ruku. Sistem ventilacije šoping centra je takođe izmenjen i radi u režimu konstantnog upumpavanja svežeg vazduha u prostor šoping centra. 

Pored pomenutih mera, šoping centar Promenada apeluje na sve građane, posetioce šoping centra, da se drže i opštih preporuka ponašanja unutar objekta:

• Prilikom boravka unutar šoping centra nosite zaštitnu masku i rukavice, držite distancu od minimalno 2 metra i koristite desnu stranu prolaza i stepenica za kretanje. 

• Umesto lifta koristite pokretne stepenice, a u slučaju da koristite lift poštujte istaknuto obaveštenje sa preporučenim brojem osoba u liftu. 

• Redovno održavajte higijenu ruku pranjem ili korišćenjem dispanzera za dezinfekciju ruku koji su postavljeni unutar centra, izbegavajte nepotreban kontakt i dodirivanje lica. 

• Poštujte preporučeni broj ljudi unutar radnji i toaleta, sačekajte svoj red i dajte prednost osobama kojima je to potrebno. 

• Prilikom plaćanja robe ili usluga koristite opciju beskontaktnog plaćanja karticom ukoliko je to moguće. 

• Iskorišćene maske, rukavice i drugu ličnu zaštitnu opremu odložite u označene kante koje možete naći unutar šoping centra.  

U slučaju izdavanja dodatnih preporuka, smernica ili mera od strane nadležnih službi i institucija, i slučaju da one imaju uticaj na obaveze ponašanja posetilaca šoping centra, iste će biti objavljene na zvaničnom sajtu šoping centra Promenada i istaknute na vidnim mestima unutar centra. Molimo posetioce da se pridržavaju navedenih preporuka zarad svoje i sigurnosti drugih. 

Takođe, nakon što je ukinuto vanredno stanje u Republici Srbiji postalo je moguće u potpunosti sagledati uticaj restriktivnih mera koje su bile na snazi i njihov uticaj na zakupce. U skladu sa zaključcima, i na osnovu inicijative dobijene od strane Gradonačelnika Novog Sada, doneta je odluka o značajnim olakšicama tokom perioda od 21. marta do 22. maja 2020. godine, navodi se u saopštenju koje nam je stiglo iz ovog tržnog centra.

Oceni vest:
1
21

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Новосађанин

  pre 983 dana i 7 sati

  Нешто бих рек'о ал' нећу...

  Oceni komentar:
  4
  17
 • Miles

  pre 983 dana i 4 sata

  Ne ulazim NIGDE gde su maske obavezne.

  Oceni komentar:
  11
  16
 • Mitar

  pre 982 dana i 12 sati

  Da si ti meni živ i zdrav, ja sam juče prošetao Promenadom i maske nose samo prodavci i ibezbeđenje.
  Sav ostali narod šeta uz navodnu socijalnu distancu.
  Ne kopulira narod nikog živog, a kamoli naređenja vlasti.

  Oceni komentar:
  0
  5