Saradnja JGSP "Novi Sad" i Udruženja građana "Čepom do osmeha"

Saradnja JGSP "Novi Sad" i Udruženja građana "Čepom do osmeha"

U autobazi JGSP "Novi Sad" na Futoškom putu 46 danas je između gradskog prevoznika i Udruženja "Čepom do osmeha" potpisan Protokol o saradnji u humanoj akciji sakupljanja čepova sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju u obrazovno-školskom procesu.

- Udruženje je za tri godine sakupilo oko 45 tona čepova i na ovome nećemo stati. Zahvaljujem se zaposlenima gradskog prevoznika koji su već duže vreme uključeni u ovu akciju. Želim da još jednom pozovemo i sve ostale plemenite građane da se pridruže u sakupljanju čepova. Njihov mali trud da čep ne bace u korpu za otpatke, nekom detetu će puno značiti – kaže diplomirana ekološkinja Vanja Petković, na čiju inicijativu je pre nekoliko godina akcija i pokrenuta.

Vanja je tokom svojih studija saznala za primer dobre prakse u Sloveniji, gde je pokrenuta humanitarna akcija recikliranja čepova kako bi se prikupila sredstva za pomoć najmlađima. Na ovaj način pomoć je do sada u našoj zemlji dobilo desetoro mališana, a među njima je i dete vozača JGSP "Novi Sad" Dejana Minića.

- Moje ćerka je pre dve godine dobila terapeutski biciklić i veoma joj pomaže. Veoma sam aktivan u sakupljanju čepova, jer znam koliko je ta pomoć nekom značajna, navodi Dejan.

Predstavnici gradskog prevoznika su istakli da đe, kao društveno odgovorno preduzeće, kada god je to moguće nastaviti da podržavaju akcije humanitarnog karaktera. Zaposleni u preduzeću, Nestor Pobuđanović i Zorica Eremin, kažu da im nikad nije teško da odvoje čepove u kesicu i donesu ih na sabirno mesto u preduzeće.

- Uspela sam i da animiram svoje prijatelje iz Holandije, pa sam i pomoću njih prikupila kilograme i kilograme čepova, kaže Zorica.

Uz nastavljanje sakupljanja čepova u krugu JGSP, jedna kutija za prikupljanje biće od danas postavljena i u čekaonici Međumesne autobuske stanice.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan