SARAJEVO: Ugledni hirurg smenjen zbog noćnog "derneka"

SARAJEVO: Ugledni hirurg smenjen zbog noćnog "derneka"

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su sinoćveliku "korona-zabavu" u restoranu "Golf Klub" u Sarajevu, gde su se zatekle mnoge poznate ličnosti, a među njima i ministar spoljne trgovine u Savetu ministara BiH Staša Košarac.

Prema pisanju sarajevskog portala "Klix", zabava je organizovana povodom proslave rođendana lekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Na zabavi su, kako se navodi, bili estradni umetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, inače član Naučnog tela za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom u Kantonu Sarajevo, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM Staša Košarac.

Hirurg Jusuf Šabanović koji je prekršio sve naredbe i preporuke u cilju suzbijanja korona virusa jutros je razrešen dužnosti šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Tu informaciju za Klix.ba je potvrdila direktorka KCUS Sebija Izetbegović.

Postupak ovog uglednog sarajevskog lekara osudila je Lekarska komora Kantona Sarajevo.

– Oštro osuđujemo neodgovorno i neprofesionalno ponašanje doktora Jusufa Šabanovića, kojim je ostvario potencijalnu mogućnost ugrožavanja epidemiološke situacije, odnosno potencijalno ugrozio zdravlje svojih pacijenata i zdravlje svojih kolega – navedeno je u saopštenju.

Dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je i član Naučnog tela za praćenje i analizu situacije izazvane virusom korona u KS, nakon upada policije, na svom Fejsbuk profilu objavio izvinjenje svima zbog, kako je naveo sinoćnjeg ispada.

– Bio sam s prijateljima nakon dužeg vremena, našem dobrom prijatelju na rođendanu i svi ćemo snositi sankcije. Žao mi je zbog neprijatnosti koju ste osetili – napisao je Fejzić.

Prisutnima, kao i vlasniku objekta, izdati su prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Kazne za pojedince su 500 KM, a za vlasnika objekata od od 2.000 do 10.000 KM.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan