ŠARČEVIĆ: 52 učenika i 20 zaposlenih zaraženo od kovida u školama

ŠARČEVIĆ: 52 učenika i 20 zaposlenih zaraženo od kovida u školama

U prve dve nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama virusom korona zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da je reč o sporadičnim slučajevima ako se zna da u školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka.

On je za TV Pink precizirao da je u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo 25 učenika, da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.

– U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporaduičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu - naglasio je on i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

Ministar je naveo da deca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbezbednije mesto, gde je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima, sportskim terenima gde se inače deca druže van škole.

Šarčević je još jednom apelovao na pojedince da ne fotografišu i snimaju decu u školi, jer je to zakonom zabranjeno.

Garantujem da su škole najsigurnije mesto u državi. Snimanje tuđe dece neovlašćeno je zabranjeno - rekao je ministar.

Napominje da prosvetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mere u školi.

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ana

  pre 807 dana i 1 sat

  E, lažovčino od ministra!
  Ko ti još veruje nakvarcani...?!?
  Kažeš da je sve savršeno funkcionisalo sa online nastavom?
  Pa lako je tako...! Sa tudjim ku.cem gloginje mlatiti...!!! Lako je kada nikome nisi obezdedio ni internet niti ikakvo sredstvo za rad na daljinu! Sram da te bude kada se kitiš tudjim perjem!
  A u školi? Spadam u ugroženu kategoriju i dozvoljeno je da ucenici ne nose maske dok sede na času i pod uslovom da ćute. A deca k'o deca - zaborave se...! Ionako atmosfera u školi sada deluje sablasno...kao u grobnici....! I naravno! Pola godine se čuvam noseći masku, rukavice... i dočekah da se razbolim...!!! Na posao ne idem, a ko zns i kada ću. A i sta me čeka tamo? Maska, vizir, dezinfekciono sredstvo...? Kako da ne! Biću najsrećnija kada nam se konačno skineš sa grbače....! Lažovčino!

  Oceni komentar:
  0
  1