ŠARČEVIĆ: "Izbaciti iz škole učenike koji sarađuju s dilerima"

ŠARČEVIĆ: "Izbaciti iz škole učenike koji sarađuju s dilerima"

Ministar prosvete najavio i medijsku kampanju u cilju prevencije vršnjačkog nasilja.

- Moraju se pooštriti kazne za roditelje, oni brinu o deci, oni moraju znati šta se dešava. Oni koji prodaju drogu u blizini škola su na meti policije, koja mora pojačati prisustvo. S druge strane, ti dileri imaju svoje saveznike među đacima, koji onda nemaju status učenika, jer je to maloletnički kriminal i treba ih izbaciti iz škole – rekao je Mladen Šarčević.

Govoreći o vršnjačkom nasilju u školama, ministar prosvete u intervjuu za "Kuri" napominje da to "nije počelo juče", već je ranije bilo više prikriveno.

- Mi smo promenili stvari, više ne može da se prikriva, zbog toga je sada vidljivije u kom obimu je prisutno vršnjačko nasilje – navodi Šarčević. 

On napominje da je formirana međuministarska grupa i da su određeni jasni protokoli postupanja. Ipak, ističe, samo Ministarstvo prosvete ne može rešiti problem. "

- Moraju biti uključeni Ministarstvo rada, MUP, pravosuđe, ali i mnogi drugi. Sistemskim zakonom pooštrili smo kazne za roditelje koji sada moraju vidljivo uzeti veću ulogu u vaspitanju svoje dece. Sad radimo mnogo na prevenciji. Ona podrazumeva i promenu strategije, koja je usvojena, ali na cijoj realizaciji nije radjeno. Ali prevencija podrazumeva i medijsku kampanju, promociju pravih vrednosti – rekao je Šarčević. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje betanija klisa sahrane novi sad Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop isključenja struje Isključenje struje novosadsko porodilište isključenje vode novosadska policija bez vode Petrovaradin jkp novosadska toplana matičar novi sad JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci bez struje servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina raspored sahrana novi sad izmena režima saobraćaja servisne informacije novorođenčad JGSP "Novi Sad" bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani