Sarma pušten iz pritvora

Sarma pušten iz pritvora

Mićo Nikolić, zvani Sarma, koji je uhapšen sa suprugom Milanom, pušten je prošle nedelje iz pritvora, koji im je određen zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja.

Bračni par Nikolić, kao i Dragoslav Drobnjaković i Miloš Bajić, koji su uhapšeni 7. novembra u Novom Sadu, pušteni su jer su prestali razlozi zbog kojih im je određen pritvor. Tužilaštvo se žalilo na tu odluku. Prilikom hapšenja, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević saopštio je da se krivični postupak vodi zbog sumnje da su svedoku na suđenju protiv Nikolića zbog trgovine drogom nudili 30.000 evra i mesečna davanja od po 1.000 evra. Od njega su tražili da na suđenju izmeni iskaz.

Podsetimo još i na to da se protiv Miće Nikolića pred Specijalnim sudom vodi postupak zbog trgovine „skankom”, a u septembru prošle godine njegov bivši saradnik je, posle potpisivanja sporazuma s Tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala o svedočenju, detaljno opisao kako je radila novosadska narko-grupa. Nikolić i osmorica njegovih saradnika uhapšeni su 2012, a grupa je optužena za šverc 200 kilograma „skanka”.

Njegova grupa je, po sumnjama Tužilaštva, bila jedna od vodećih u Srbiji koje su dilovale narkotike. Klan se tereti da je „skank” nabavljao od jednog Albanca s Kosova i prodavao ga na području Novog Sada. On je, međutim, u maju 2013. pušten da se brani sa slobode pošto je platio jemstvo od 300.000 evra. Prethodno mu je privremeno oduzeto čak 60 stanova, lokala i garaža.

Nikolić je odranije poznat policiji i pravosuđu. Krajem 2002. godine bio je uhapšen zbog trgovine drogom, kao i nošenja oružja bez dozvole. Iza rešetaka se ponovo našao aprila 2005. godine, posle pucnjave u kojoj je Vinko Predojević iz Doboja pokušao da ubije Novosađanina Radeta Ašćerića. Tri godine kasnije, Nikolić je teško ranjen ispred svog kafića „Blu lajn” u Novom Sadu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan