Saslušana blagajnica "Univera" osumnjičena za proneveru

Saslušana blagajnica "Univera" osumnjičena za proneveru

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u petak je saslušana S. K. zbog sumnje da je oštetila privredno društvo "Univereksport" d.o.o Novi Sad za 6,9 miliona dinara, u kom iznosu je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da S. K. odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke.

Na teret joj se stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u produženom trajanju, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Zaposlena u novosadskom preduzeću prisvojila 1.377 čekova građana


Sumnja se da je ona kao blagajnik u maloprodajnom objektu "Univereksporta" d.o.o. u Vršcu od kasirki primala gotov novac i čekove od dnevnih pazara, koji, po njenom nalogu, kasirke nisu evidentirale u kasi, odnosno nisu unosile serijski broj čeka i druge podatke, već samo iznos.

Kako je jedino ona bila zadužena za unošenje podataka o čeku u tabelu oštećenog privrednog društva, sumnja se da je nakon realizacije pravog čeka, umesto da ga obriše iz tabele, ona na njemu menjala poslednje dve cifre serijskog broja, kao i poslednje dve cifre tekućeg računa, za koji je navodno vezan ček.

Na taj način je stvarala privid da se na stanju u tom maloprodajnom objektu nalazi 1.093 čeka koji čekaju realizaciju, pri čemu je navedenim čekovima menjala rok dospeća.

Popisom od 10. maja je utvrđeno da ti čekovi ne postoje u objektu, što je potvrđeno i dopisom banaka da su čekovi fiktivni.

Oceni vest:
8
11

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Duh

  pre 65 dana i 6 sati

  Nagradu joj treba dati svaka cast

  Oceni komentar:
  5
  53
 • Dragana

  pre 65 dana i 4 sata

  Znam za to jer radim u univeru

  Oceni komentar:
  7
  15
 • vlada

  pre 64 dana i 20 sati

  A firma što je muljala sa ćekovima ona je čista svaka joj ćast zato dajte univeru još subvencija nek se još više obogati a narod nek krepa

  Oceni komentar:
  5
  49
 • Hana

  pre 64 dana i 16 sati

  Kada mi je kupac uvalio falsifikat novcanicu od 1000din, za sta nisam imala obuku radi prepoznavanja. To mi je naplaceno, odmah. Ovo sto vas je pokrala koji milion, trebala je 5 miliona.

  Oceni komentar:
  4
  60
 • Lili

  pre 64 dana i 5 sati

  Jako tesko kad lopove neko pokusa da po krade , onda bi da mu sude . A ko ce njima suditi pokradose celu bivsu i sadasnju drzavu obogatise se na grbaci ovih ovaca.

  Oceni komentar:
  1
  19
 • Nobo

  pre 62 dana i 18 sati

  Bas mi Vas je zao, trebala je da Vam uzme 5x toliko, a vi ne biste ni osetili, a njoj bi zivot bio malo lepsi!
  Placate radnike minimalac, i pored toga nigde vam ne radi vise od jedne kase, pa se jedna osoba ubija od posla!

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Možemo ići ravno u...

  pre 62 dana i 17 sati

  Izgleda je prošlo vreme, kada ste zbog jeftinoće poslovanja mogli postaviti imigranta u prolazu na blagajnu \ kasu.

  Oceni komentar:
  1
  2