Savet za kulturu doneo odluku: Evo koje spomenike Novi Sad dobija sledeće godine

Savet za kulturu doneo odluku: Evo koje spomenike Novi Sad dobija sledeće godine

Na inicijativu Mesnog odbora SUBNOR - a iz Kaća, Savet za kulturu Skupštine Grada Novog Sada na današnjoj sednici utvrdio je Predlog odluke o postavljanju spomen - obeležja građanima Kaća poginulim u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 1992. godine. Spomen - obeležje će biti postavljeno sa desne strane postojećeg spomenika palim borcima 1941 - 1944, u Ulici Kralja Petra I ispred broja 11 u Kaću. Biće izrađeno u kombinaciji kamena, cigle i betona sa mermernom pločom i isklesanim imenima stradalih građana Kaća u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Savet za kulturu, na osnovu podnetih inicijativa, sopstvene procene i na osnovu procene mogućnosti za realizaciju, planira za narednu, 2016. godinu, utvrđivanje osam predloga odluka, odnosno realizaciju sledećih inicijativa za podizanje spomenika: inicijativu za postavljanje biste Đorđu Tabakoviću, za podizanje spomenika Endreu Bajči Žilinskom u Novom Sadu, za podizanje spomenika solunskim borcima u Veterniku, za postavljanje biste Dušanu Šijačkom u Futogu, za postavljanje spomen - ploče Vojislavu Despotovu u Novom Sadu, za podizanje spomenika Stefanu Nemanji u Novom Sadu i za postavljanje spomen - ploče Đorđu Petroviću Karađorđu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kada govorimo o bistama, nedavno se pojavila informacija da su biste Njegoša u kampusu Novosadskog Univerziteta i Koste Hadžija kod fudbalskog stadiona "Karađorđe" postavljene bespravno. Više o tome pročitajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Futog novosađani servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu sahrane policija novosadsko porodilište Vreme u Srbiji elektrovojvodina bebe gradsko groblje isključenja struje servisne informacije betanija sremska kamenica raspored sahrana novi sad isključenje vode Isključenje struje bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod bez struje JKP Vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija štrand jkp lisje RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad novorođenčad