Savet za kulturu doneo odluku: Evo koje spomenike Novi Sad dobija sledeće godine

Savet za kulturu doneo odluku: Evo koje spomenike Novi Sad dobija sledeće godine

Na inicijativu Mesnog odbora SUBNOR - a iz Kaća, Savet za kulturu Skupštine Grada Novog Sada na današnjoj sednici utvrdio je Predlog odluke o postavljanju spomen - obeležja građanima Kaća poginulim u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 1992. godine. Spomen - obeležje će biti postavljeno sa desne strane postojećeg spomenika palim borcima 1941 - 1944, u Ulici Kralja Petra I ispred broja 11 u Kaću. Biće izrađeno u kombinaciji kamena, cigle i betona sa mermernom pločom i isklesanim imenima stradalih građana Kaća u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Savet za kulturu, na osnovu podnetih inicijativa, sopstvene procene i na osnovu procene mogućnosti za realizaciju, planira za narednu, 2016. godinu, utvrđivanje osam predloga odluka, odnosno realizaciju sledećih inicijativa za podizanje spomenika: inicijativu za postavljanje biste Đorđu Tabakoviću, za podizanje spomenika Endreu Bajči Žilinskom u Novom Sadu, za podizanje spomenika solunskim borcima u Veterniku, za postavljanje biste Dušanu Šijačkom u Futogu, za postavljanje spomen - ploče Vojislavu Despotovu u Novom Sadu, za podizanje spomenika Stefanu Nemanji u Novom Sadu i za postavljanje spomen - ploče Đorđu Petroviću Karađorđu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kada govorimo o bistama, nedavno se pojavila informacija da su biste Njegoša u kampusu Novosadskog Univerziteta i Koste Hadžija kod fudbalskog stadiona "Karađorđe" postavljene bespravno. Više o tome pročitajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija dunav horoskop porodilište horoskopski znaci jkp novosadska toplana sahrane servisne informacije novi sad Miloš Vučević štrand EPS bebe servisne informacije novosađani novorođenčad jkp lisje bez struje novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad almaško groblje raspored sahrana novi sad elektrovojvodina RHMZ isključenja struje radosne vesti raspored sahrana i ispraćaja bez vode havarija na vodovodu gradsko groblje matična knjiga rođenih