Saveti stručnjaka "Genesis beauty centra": Posle sunčanja koža je "žedna" – evo kako da je hidrirate

Saveti stručnjaka "Genesis beauty centra": Posle sunčanja koža je "žedna" – evo kako da je hidrirate

Dok je za nas letovanje sinonim za odmor, u čemu značajnu ulogu ima upravo opuštanje na suncu, za našu kožu to je dodatno angažovanje.

Odgovarajući nivoi izlaganja UVB zracima neophodni su za mnoge vitalne procese u organizmu, pa i za podizanje raspoloženja povećanjem nivoa serotonina u mozgu, ali dugotrajan boravak na suncu kožu iscrpljuje.  


Analiza stanja kože prvi korak

- Mnoge pojave za koje verujemo da su na našoj koži nastale njenim prirodnim starenjem, zapravo mogu da budu posledice višegodišnjeg nepravilnog izlaganja suncu. Ono može da dovede do suve, dehidrirane kože, stvaranja bora, hiperpigmentacija, gubitka sjaja i smanjenja elastičnosti, pa i do nastanka opekotina – kaže Tanita Miladinov, kozmetičarka "Genesis beauty centra".

- Za adekvatnu negu najvažnija je pre svega dobra dijagnostika. Naša koža izložena je različitim uticajima i konstantno “poručuje” koliko uspeva da se izbori sa njima, šta joj nedostaje, šta je oštetilo. Uz redovan dermatološki pregled značajne informacije u "Genesis beauty centru" pruža vam i Skin diagnostic.- To je najsavremenija tehnologija koja vam bukvalno odmah, u trenutku kada je gledamo, najpreciznije otkriva kakvo je stanje vaše kože, a naši kozmetičari vas na osnovu toga savetuju o vrsti tretmana koji će je revitalizovati. Kod nas to je na početku i na kraju svake serije tretmana, kako bismo znali kuda treba da idemo, ali i kako bismo i na taj način potvrdili očiglednu promenu do koje smo došli – naglašava Tanita.

 

Redovna nega kremama nije dovoljna

Koža pamti. Nepovoljni uticaji urezuju trajne tragove na njoj i ukoliko je ne negujete redovno, posvećeno i pre svega pravilno, adekvatnom kozmetikom i tretmanima, ona će slabiti, gubiti sjaj i elastičnost, mnogo brže.

- Čak i ako svakodnevno koristite kreme za lice, nakon vrellih letnjih dana vašoj koži neophodno je dodatno osnaživanje i dubinska hidratacija koja može da se postigne samo tretmanima koji odgovaraju vašem tipu kože i stanju koje ona ima u momentu pregleda – kaže Tanita.

Skin diagnostic tehnologija samo je deo individualizovanog Genesis beauty koncepta koji polazi od toga da ni jedna koža nije u istom stanju i da svako mora da ima zaseban pristup, pravilno određenu dinamiku tretmana.

 

Dođite – da probudimo lepotu

Na pitanje koji tretmani su nakon letovanja koži najznačajniji, Tanita na prvo mesto stavlja Power hialuronic tretman namenjen za hidrataciju, na bazi visoko koncentrovanog hijalurona prirodnog porekla. 

- Moćno osveženje, biostimulacija i osećaj mladalačkog izgleda efekti su koji se njime postižu. Primenljiv je već od dvadesete godine života i namenjen svim tipovima kože. Taj program kreiran je tako da dubinski hidrira kožu, ali i da je ujedno zaštiti od prebrzog gubitka vode koji se javlja zbog uticaja spoljnih agresivnih faktora.Power hialuronic tretman za zonu oka i trepavica
 je profesionalni tretman za podmlađivanje konture oka i jačanje trepavica. Sadrži biotin i hijaluronsku kiselinu. Ima efekat liftinga, redukuje kesice ispod oka, umanjuje bore, jača trepavice i osvežava zonu oka.

Aquatherm tretman osetljive i kuperozne kože, linijom proizvoda koja je napravljena sa termalnom vodom iz Salies-de-Bearn, izvora u francuskim Pirinejima. Ukoliko se koristi svakodnevno, osetljivu kožu ona progresivno vraća u normalnu, uspostavljajući balans epiduralnog metabolizma i funkciju barijere, kako bi kožu zaštitila od negativnih efekata okoline.

Hidradermija je tretman koji će vašu kožu dubinski hidrirati, osvežiti i pročistiti. Odličan je za osetljivu kožu jer omogućava čišćenje lica bez tople pare, što je veoma zahvalno za kožu sa pozadinskim crvenilom. To je nadasve opuštajući tretman koji se prilagođava različitim potrebama svih delova lica, vrata i dekoltea, zaključuje Miladinov.

Svi ti tretmani mogu da se rade u seriji od 4 do 6 nedeljno, ili samo jednom mesečno, u zavisnosti od stanja kože koje ćemo prvo odrediti. Trajanje tretmana je od sat i po do dva.
 

Dodatne informacije o tretmanima i o slobodnim terminima možete da dobijete pozivom na broj telefona 021 382 7773, putem mejla ili lično, u ulici Branka Bajića 9D.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan