Saveti za vožnju po snegu

Saveti za vožnju po snegu

Oni koji misle da su dovoljno dobri refleksi jedini preduslov za bezbednu vožnju po snegu i poledici, u velikoj su zabludi. Daleko je važnije iskustvo, a još je važnije dobro poznavanje mogućnosti vašeg vozila. Treba tačno da znate kako se vaš automobil ponaša u ekstremnim situacijama i kako da reagujete na pravi način.

Za usporavanje vozila po snegu i poledici najbolje je koristiti motor. Na snegu i ledu, vozila sa pogonom preko svih točkova (4 x 4) u velikoj su prednosti nad automobilima koji imaju prednji ili zadnji pogon.

Vozači u Srbiji, nažalost, nisu ovladali tehnikom vožnje u dovoljnoj meri. Auto škole ne sprovode dovoljno temeljnu obuku, a posledica ove neprofesionalnosti jeste stalan priliv velikog broja novopečenih vozača koji ne umeju da kontrolišu vozilo na mokrom kolovozu, a o putu pokrivenom snegom da i ne govorimo.

Kočite motorom

Najneugodnije iznenađenje vozač doživljava prilikom naglog kočenja na ledu, poledici i snegu, a razlog je slabo prijanjanje pneumatika na kolovoz. Da biste se zaustavili na takvom kolovozu ili bar usporili brzinu kretanja vozila, nužno je da zadržite bilo kakav koeficijent prijanjanja, odnosno – treba izbeći da on pređe u koeficijent klizanja. Osnovno pravilo koje morati poštovati jeste da nikada ne smete snažno pritiskati pedalu kočnice, jer ćete u tom slučaju izgubiti minimalnu količinu trenja između pneumatika i kolovoza, a vozilo će nastaviti da se kreće po inerciji.

Da biste izbegli eventualno izletanje sa puta ili udaranje u prepreku, usvojte tehniku doziranog kočenja – nežno i kratko pritiskajte i puštajte papučicu kočnice, trudeći se da je što manje koristite. Za usporavanje vozila po snegu i poledici najbolje je koristiti motor. Odaberite niži stepen prenosa, jer ćete time smanjiti potrebu za kočenjem i umanjiti rizik od blokade točkova. Na nizbrdici ubacite ručicu menjača u drugu brzinu i vozite konstantnom brzinom, dakle – što je moguće "tečnije", a pre ulaska u krivinu odaberite idealnu brzinu kretanja kako u njoj ne biste morali da kočite ili ubrzavate. Da biste ovo postigli, važno je da vam putanja bude što je moguće idealnija, tačnije – nužno je da vozite najboljim mogućim radijusom. Nikakvi nervozni pokreti upravljačem ne dolaze u obzir. Drugim rečima: sve što činite radite polako i nežno, jer je to jedini način da bezbedno stignete na odredište.

ABS je veoma važan

Moderni automobili imaju ABS sistem, koji sprečava blokiranje točkova pri kočenju i na taj način u svakom trenutku omogućava vozaču da upravlja vozilom, čime mu daje dovoljno vremena da izbegne prepreku. Kada je kočenje toliko intenzivno da može doći do blokiranja točka, procesor u centralnoj elektronskoj jedinici šalje informaciju hidrauličkom sistemu koji otvara elektromagnetne ventile. Otvaranjem ventila pada pritisak u hidrauličkom sistemu, koji smanjuje silu na kočionim oblogama. Čim dođe do ponovnog okretanja točka, senzor šalje tu informaciju procesoru, koji hidrauličkim sistemu šalje povratnu informaciju da zatvori elektromagnetne ventile i time ponovo maksimalno obnovi silu kočenja, sve dok ne dođe do ponovnog blokiranja točka.

U prevodu, ABS se aktivira u poslednjem trenutku, tako da nema potrebe za doziranim kočenjem, što znači da i nedovoljno iskusni vozači uz pomoć ABS-a mogu da koče izuzetno oštro, a da pritom ne ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost. Vozači koji u svojim vozilima nemaju ABS moraju biti mnogo obazriviji i povremeno puštati pedalu kočnice, a potom nastaviti sa kočenjem blagim dodirivanjem – najviše do pola hoda pedale kočnice, jer je na snegu stepen prijanjanja pneumatika relativno mali.

Kretanje na snegu

Da biste sprečili proklizavanje kada krećete na snegu, dozirajte gas lagano i postepeno ubrzavajte. Trudite se da vam točkovi ne proklizaju, a nije loše ni da po velikoj poledici krenete iz druge brzine, jer se na taj način smanjuje sila koja se prenosi na točkove, a samim tim i povećava pogonska snaga. U ovom slučaju su u prednosti vozači koji imaju automobile sa automatskim menjačima. Pri kretanju na uzbrdici treba odabrati deonicu kolovoza koja je najpogodnija i sa veoma laganim dodirivanjem papučice gasa nežno popuštati pedalu kvačila, jer je nužno da postoji koeficijent prijanjanja. Kada na usponu koji je pokriven snegom stanete i ne možete da krenete, primenite sledeće: kod vozila sa prednjom vučom vredi pokušati da vozite unazad, odnosno u rikverc, jer će vas na taj način pogonski točkovi gurati, pa ćete imati veće šanse da savladate uzbrdicu.

Automobili sa prednjom vučom imaju izvesne prednosti u odnosu na modele sa zadnjom vučom, posebno ako su na sva četiri točka zimski pneumatici, jer ih je daleko lakše kontrolisati na snegu. Njihova prednost je u tome što je raspored težine u odnosu 60% prema 40% između prednje i zadnje osovine, što olakšava kretanje iz mesta. Ipak, ovakva raspodela težine kod automobila sa pogonom preko prednjih točkova ne daje prednost ovom tipu prenosa u krivinama, ali prosečnom vozaču je ipak teže da kontroliše vozilo sa zadnjim pogonom, kod kojeg do proklizavanja i zanošenja može doći kasnije, ali je to onda intenzivnije i zahteva od vozača bržu reakciju i više znanja.

Zbog svega toga, preporučuje se ugradnja zimskih pneumatika na sva četiri točka, jer je i najgora zimska guma na snegu bolja od najbolje letnje gume, s obzirom da pruža najmanje do četiri puta veću vučnu silu. Pri izboru dimenzija za zimske pneumatike uvek uzmite užu gumu, koja će vam omogućiti lakše i bolje upravljanje vozilom. U ekstremno teškim situacijama, možete slobodno smanjiti pritisak u pneumaticima za jednu trećinu kako bi se ostvario bolji kontakt između snega i gazećeg profila gume. U svakom slučaju, dobro je da u gepeku uvek imate i lance za sneg (pre polaska na put montirajte lance na rezervni točak), jer ponekad ni vrhunski vozači ne mogu da se izbore sa mnogo snega na putu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan